ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Bilim insanları Ege’de “Müziği” tartışacak

Bilim insanları Ege’de “Müziği” tartışacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bilim insanları Ege’de “Müziği” tartışacak

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musiki Konservatuarı tarafından “İzmir II. Ulusal Müzik Sempozyumu” 17-18 Kasım 2014 tarihlerinde “Müzikte Gelenek, Modernite ve Posmodernite” teması ile Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Sempozyumun Düzenleme ve Yürütme Kurulu Başaknlığını Prof. Dr. Berrak Taranç yapacak.

Sempozyumla ilgili açıklamalarda bulunan  Prof. Dr. Taranç; Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’nın 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştireceğimiz İzmir 2. Ulusal Müzik Sempozyumu, Müzikte gelenek, modernite ve postmodernite Kavramları’nın tartışılacağı;  Günümüzde Gelenek, Üretim Aktarım, Tüketim İlişkileri, Kültürel Kimlik, Toplumsal bellek, Toplumsal Yapı, Rol ve Statü, Toplumsal Cinsiyet, Küreselleşme, çok Kültürlülük bağlamında müzik özelinde hazırlanan bildirilerle sunum ve tartışmaların yapılarak bilim-sanat alanında çeşitli değişik yaklaşımlarla yeni görüşlerin üretileceği bir yapıda gerçekleşmesi amacıyla düzenleniyor” dedi.

Sempozyumun disiplinler arası çalışma konularını kapsadığı gibi müzik üzerine çalışma yapan veya yapılmış olan çalışmaları izlemek isteyen bireyleri bir araya getireceğini ifade eden Prof. Dr. Taranç;   “Kurumlar, bireyler arasındaki bilimsel ve sanatsal iletişim ile etkileşimi de desteklemek gibi bir sosyal sorumluluk bilinciyle beş yılda bir periyodik olarak yapılmaktadır.İzmir Ulusal Müzik Sempozyumu’na Ulusal başlığımıza karşın yurtdışından uluslararası boyutta katılımcıların olması da bizleri son derecede mutlu ediyor.Bizler sempozyum sürecinde Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden otuza aşkın üniversite ve kurumundan altmış bir katılımcının Müzikoloji, Etnomüzikoloji, Müzik Eğitimi, Türk Sanat müziği ve Türk Halk Müziği içerikli bildirilerinin sunumuna tanıklık edeceğiz” diye konuştu.

Prof. Dr. Taranç; “Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Sanatsal kalan bir millet damarlarından biri kopmuş demekti” sözünden yola çıkarak bizler bu yıl ki sempozyumumuz bilim ve sanat ağırlıklı olarak düzenliyoruz. Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Batı Müziği ve Türk Halk Oyunları canlı performanslarımızla ve belgesel ve film gösterimine sempozyum içeriğinde yer alıyor” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Slaughter: Karşıyaka taraftarını unutamadım
Sonraki Haber İzmir Barosu'nun yeni yönetimi iddialara cevap verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?