ANA SAYFA > İZMİR > İzmir Barosu'ndan ''30 Ağustos'a yasak'' tepkisi

İzmir Barosu'ndan ''30 Ağustos'a yasak'' tepkisi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Barosu'ndan ''30 Ağustos'a yasak'' tepkisi

İzmir Barosu 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının yasaklarına tepki gösterdi. Baronun açıklaması şöyle:

"Milyonlarca lise öğrencisini kapalı sınıflarda üniversite sınavına sokan, sermaye her şeyden önemlidir diyerek işçileri, memurları çalıştırıp AVM'leri açan; tatil beldelerinde oluşan kalabalıkta, 15 Temmuz kutlamalarında, Ayasofya'nın cami olarak açılışında on binlerce insanın bir araya gelmesine hiçbir tedbir almayan siyasal iktidar, konu 30 Ağustos Zafer Bayramı olunca bir anda pandemiyi hatırlamış ve ülke çapında yapılacak kutlamaları yasaklamıştır. 

AKP iktidarının milli bayramlarımız olan 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos’ta bugüne dek takındığı tavır, milli günlerimizi halktan kaçırmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu kurtuluş mücadelesini gençlerimizin ve tüm yurttaşlarımızın zihinlerinden silmeye çalışmaktır. 

Emperyalist işgalin Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milli mücadelemizle sonlandırıldığı büyük zaferin anılmasını yasaklamak, kimsenin haddi değildir.

Buradan açıklıyoruz, 30 Ağustos günü tüm gerekli sağlık önlemlerini alarak Baromuz üyesi  avukatlarla birlikte İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda olacak ve 30 Ağustos zaferinin taçlandığı şehrimizde milli mücadelemizin zafer kutlamasının halkımızdan kaçırılmasına izin vermeyeceğiz. 

Tüm kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğal Yaşam Parkı'nda tedavi edilen leylekler doğaya bırakıldı
Sonraki Haber Erdem Esentepe antrenör İbrahim Acar ile anlaştı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?