ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > İzmir Avrupa CAz Festivali'nde muhteşen açılış...

İzmir Avrupa CAz Festivali'nde muhteşen açılış...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Avrupa CAz Festivali'nde muhteşen açılış...

İzmir Kültür sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 22. İzmir Avrupa Caz Festivali, Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano İkilisi ve Erik Truffaz Quartet’in muhteşem konseriyle başladı.

Truffaz’ın İstanbul sevgisini dile getiren “Taksim Süiti”nin dünya prömiyerinin yapıldığı geceyi, Truffaz Yaşar Kemal’in anısına ithaf ettiklerini açıkladı.

22. İzmir Avrupa Caz Festivali, AASSM alt fuayede yapılan kokteyl ve 13 Caz Afiş Sergisi’nin açılışıyla başladı. Ardından konser öncesi AASSM Büyük Salonda 13 Caz Afiş Sergisinde afişleri sergilenen genç sanatçılar, katılım belgelerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı. Ümit Tunçağ’ın sahneye davet ettiği İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper, Başkan Kocaoğlu ile partner ülkelerin temsilcilerine ve Festival destekçilerine teşekkür plaketlerini sundu.

Açılış Konserinin ilk bölümünde İstanbul’un karakteristik seslerin duyulduğu Taksim Süiti’nin ilk seslendirilişi yapıldı. İki piyano ve solo trompet için yazılan 55 dakikalık eserde Ufuk & Bahar Dördüncü ve Erik Truffaz’ın olağanüstü uyumu göz kamaştırdı.

Konserin ikinci bölümünde Erik Truffaz  (trompet), Marcello Giuliani (bas), Marc Erbetta (davul) ve Benoît Corboz’dan (piyano, Fender Rhodes, Hammond) oluşan Topluluk, Blue Note Records etiketiyle piyasaya sürülen 10. Albümleri “El Tiempo de la Revolución” dan örnekler de seslendirdi. AASSM Konser Salonunu tamamen dolduran İzmirli caz severler Truffaz ve grubunu uzun süren alkışlarla tekrar tekrar sahneye davet etti.

22. İzmir Avrupa Caz Festivali, 7 Mart 2015 Cumartesi günü Açık Etkinlikler kapsamında yapılacak, Sine- Jazz Marathon,  Alsancak Edit Radyo & Cafe’de Rendezvous: Moda, Tasarım ve Caz, İKSEV Binasında Jazzine Fanzin Üretim ve Açık Caz Orkestrası Atölyeleri ile devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yurt dışında Türkiye’nin gururu; Pınar Labne…
Sonraki Haber Edebiyat ve biyoloji sevdası kitap yazdırdı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?