ANA SAYFA > EĞİTİM > Edebiyat ve biyoloji sevdası kitap yazdırdı

Edebiyat ve biyoloji sevdası kitap yazdırdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Edebiyat ve biyoloji sevdası kitap yazdırdı

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi Batuhan Elibol’un “Gecenin Aydınlığa Zulmü” kitabı yayınlanarak raflardaki yerini aldı.

Elibol’un kitabında edebiyata ve biyolojiye olan ilgisini birleştirerek yazdığı birbirinden ilginç ve ilham verici 17 deneme bulunuyor.

“DENEME, ANLATMANIN NET VE KISA YOLU”

Kitabın yazılış süreci hakkında bilgi veren Elibol ,“Çok uzun zamandır yazıyorum. Yayınlamak için ya da kitap olsun diye yazmaya başlamadım. Gördüğüm sorunlar, neler doğru, neler yanlış konuları bana ilham verdi. Bir şeyleri değiştirmek istedim. Yazmaya başladığım zaman yazdığımın deneme olduğunu dahi bilmiyorum. Romanda dolaylı bir öğreticilik söz konusu, karakterlerin hayatlarından okuyucu ders çıkarır. Denemede ise direkt,  net ve kısa olarak anlatılmak istenilen şey anlatılıyor. Hayatta gördüğüm 17 farklı konu hakkında yazdım. Toplamda üç yılda bitti. Sadece beni ilgilendiren problemleri yazmak istemedim, genel geçer problemler olmalıydı bu nedenle çokça gözlem yaptım” diye konuştu.

“BİYOLOJİYİ BİLMEK HAYATI ANLAMAK İÇİN ÖNEMLİ”

Biyolojinin direkt insanı ilgilendiren bir alan olduğunu söyleyen Elibol, “Biyoloji tamamen gerçek ve görülebilir bilim. Verdiğimiz kararlar, duygularımız biyolojiyle doğrudan bağlantılı. Biyoloji hakkında bilgi sahibi olmak hayattaki birçok şeyle ilgili bilgi sahibi olmak anlamına da geliyor. Sağlık alanındaki temel sorun ise insanların birbirine çok fazla güvenmesi. Meslekler ortaya çıkmış ve hepimiz başkalarına güvenmişiz bu çok doğru bir şey değil. Domuz gribi salgını diye bir şey yoktu fakat yığınla aşı satıldı, çok büyük bir rant elde edildi. Doğal ürünlerin hiçbir etkisi yokmuş gibi gösterilmeye çalışılıyor fakat bu doğru değildir. Derslerde  bize Amerika’daki ilaçların yüzde 40’nın bitkisel kökenli oluğu anlatıldı” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Avrupa CAz Festivali'nde muhteşen açılış...
Sonraki Haber Tatlı krizine karşı su ve meyve

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?