ANA SAYFA > EĞİTİM > İzmir Amerikan Koleji öğrencileri finalde

İzmir Amerikan Koleji öğrencileri finalde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İzmir Amerikan Koleji öğrencileri finalde

Özel İzmir Amerikan Koleji öğrencileri, Prag’da katıldıkları Uluslararası The World Scholar’s Cup İngilizce Yarışması’nda dereceye girerek Yale Üniversitesindeki finale katılmaya hak kazandılar.

Hazırlık Sınıfı Öğrencileri Duygu Çakmur, Bahar Yoleri ve Lara Öztürkeri, İngilizce Öğretmenleri Meri Roditi liderliğine Prag’da katıldıkları Uluslararası The World Scholar’s Cup İngilizce Yarışmasında takım olarak bir altın ve bir gümüş madalya elde ederek Kasım ayında ABD’nin Yale Üniversitesinde düzenlenecek olan Şampiyonlar Turnuvasında (Tournament of the Champions) yarışmaya hak kazandılar.

Üç öğrenciden oluşan takımlar halinde yarışılan turnuvada, öğrenciler İngilizce olarak gerçekleştirilen dört farklı bölümde ter döktü. Geleceğin biliinsanı ve liderlerine global bir ortam yaratmak ve öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını  keşfetmelerini sağlamak amacıyla gerçekleşen etkinlikte odaklanılan en önemli konu, farklı kültürleri biraraya getirerek bugün ve geleceğe ait fikir ve durumlar üzerine münazara yaptırıp, kompozisyon yazdırmaktı.

Öğrencilerin İngilizce olarak yazma ve münazara becerilerinin  yanısıra genel kültürlerini de sergiledikleri turnuvada İzmir Amerikan Koleji ekibi, okullarını ve Türkiye’yi çok iyi bir şekilde temsil ederek, Yale vizesini almış oldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Balbay Milli Eğitim Bakanı ve YÖK ile görüştü
Sonraki Haber Cumhuriyet Pazaryeri yenilendi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?