ANA SAYFA > EKONOMİ > İZKA destekli Mobil-İz hayata geçti

İZKA destekli Mobil-İz hayata geçti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZKA destekli Mobil-İz hayata geçti

Akıllı telefon ve tabletlerin işletim sistemleri için program yazabilecek ve bu cihazların tamirini yapabilecek eleman ihtiyacının karşılanması için hazırlanan Mobil-İZ Projesi, başarıyla hayata geçirildi. Toplamda 499 bin TL tutarındaki projenin 422 bin TL'si İZKA tarafından sağlandı.

İZKA ile Bayraklı Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi işbirliğinde gerçekleşen proje kapsamında, meslek lisesi bünyesinde tam donanımlı laboratuvar açıldı. Halk eğitim merkezi kursu şeklinde verilen eğitimlerde, isteyen katılımcılar ios veya android yazılımların programlamasını, isteyenler ise mobil cihazların bakım ve onarımını öğrenebiliyorlar. Ücretsiz verilen eğitimlere başvuru yapanlarda, sektörde çalışan veya alan mezunu olma şartı aranıyor.

Kalifiye Elemanlar Yetişecek

Akıllı telefon ve tabletlerin bakım ve onarımını yapacak, bu cihazlarda kullanılan ios ve android işletim sistemine uygulama yazacak eleman açığı bulunduğunu ifade eden Bayraklı Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bilişim teknolojileri öğretmeni Yasin Sancak, “Hem uzaktan hem de yüz yüze yapılan eğitimlerde, kursu başarıyla bitiren katılımcılar basit düzeyde program yazabilecek seviyeye gelecekler. İZKA ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirilen Mobil-İZ ile sektörün ihtiyaç duyacağı kalifiye elemanlar yetiştirerek bu alandaki ihtiyaca cevap vereceğiz” dedi. 

Projenin Türkiye açısından örnek bir proje olduğuna değinen İZKA Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban ise, “Türkiye'de bu eğitim ilk defa  Gazeteci Çetin Altan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde verilmeye başlandı. İZKA olarak, bilişim teknolojilerinin öneminin farkındayız. Bu konuda özel sektör, belediye ve kamu kurumlarına verdiğimiz desteklerle İzmir'in ekonomik ve sosyal alanda gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Kısa Film Festivali’ne başvuru yağmuru
Sonraki Haber Bostanlıspor basketbolun ilk yarı fikstürü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?