ANA SAYFA > İZMİR > İZBAN, Sonbahar'da Selçuk'a ulaşacak

İZBAN, Sonbahar'da Selçuk'a ulaşacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İZBAN, Sonbahar'da Selçuk'a ulaşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 milyon liralık yatırımla İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkartacak Selçuk aksının yapım çalışmalarında büyük aşama kaydetti. Selçuk İstasyonu’ndaki kaba inşaat çalışmaları tamamlanarak yürüyen merdiven montajına başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı, Torbalı’dan sonra Selçuk’a kadar uzatılıyor. Daha önce 80 kilometrelik İZBAN hattını 32 kilometre daha uzatan Torbalı bölümünün istasyon ile karayolu alt-üst geçit inşaatlarını tamamlayarak Şubat ayında hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, yapımını sürdürdüğü 26 kilometrelik Selçuk hattında önemli aşama kaydetti. 

Selçuk İstasyonu Ekim’e hazır
İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk İstasyonu’nun kaba inşaatını bitirdi. Bilet holü ve peronun betonarme imalatı tamamlandı. İnce işler, karo, asma tavan, seramik ve kapı işleri bitti. Peron bölgesinde sundurma montajı yapıldı. Bu bölümde kaplama ve cam işlemlerine başlanacak. 6 adet yürüyen merdivenin 2’sinin montajı yapıldı. Selçuk İstasyonu’ndaki elektrik-mekanik ve mimari imalatlar Ekim ayında tamamlanacak. İstasyon 8,5 milyon liraya mal olacak.
 
Sağlık İstasyonu’nda da çalışmalar tam gaz
Selçuk İZBAN hattının ikinci istasyonu olan “Sağlık” istasyonunda 1. katın peron bölümü  ile bilet holünün betonarme imalatları tamamlandı. 2. katta yer alan bilet holünün betonarme imalatları devam ediyor. 2. kattaki bilet holünün çatı imalatına atölyede başlandı. Bu istasyonda yer alacak yürüyen merdivenlerin fabrikada imalatı devam ediyor. 5,5 milyon liraya mal olacak istasyon, Ekim ayında tamamlanacak.
 
Karayolu üst ve alt geçitleri devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tepeköy - Selçuk arasında 3 adet karayolu üst geçidi ile 4 adet alt geçit imalatı yapılıyor.  Daha önce mevcut hat üzerinde hemzemin geçit olarak kullanılan bölgelerde özellikle ağır tonajlı araçların geçişi için yapılan Sağlık ve Belevi’ndeki 2 adet karayolu üst geçidinin köprü inşaatı tamamlandı ve araç trafiğine açıldı. Çaybaşı’ndaki karayolu üst geçidi köprü inşaatı çalışmaları devam ediyor.  Sağlık ve Belevi arasındaki 2 adet  karayolu menfez geçişleri bitirildi.  Belevi ile Selçuk arasında yer alan 2 adet  karayolu menfez geçişinden biri tamamlanırken,  diğeri yüzde 70 seviyesine geldi. 18 milyon liraya mal olacak karayolu üst geçitleri ile alt geçit imalatları Ekim ayında tamamlanacak.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk İZBAN hattı için kamulaştırma bedelleri hariç 32 milyon liralık yatırım yapmış olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile yaptığı protokole göre, Selçuk hattının istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD gerçekleştirecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Halk Eğitim'den muhteşem şölen
Sonraki Haber Mezarlıkta VIP hizmet

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?