ANA SAYFA > EKONOMİ > İTB Pakistan’la yeni bir işbirliği kanalı açtı

İTB Pakistan’la yeni bir işbirliği kanalı açtı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İTB Pakistan’la yeni bir işbirliği kanalı açtı

2007 yılında faaliyete geçen Pakistan Ticaret Borsası Limited Şirketi (PMEX) yetkilileri, Türkiye’nin ilk ticaret borsası olan İzmir Ticaret Borsası’nı (İTB) ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. İzmir Ticaret Borsası’nın 124 yıllık deneyiminin aktarıldığı görüşmelerde iki borsa arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla bir de mutabakat anlaşması imzalandı.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Şeref İyiuyarlar, Başkanlık Danışmanı Dilara Sürgü, Genel Sekreter Dr. Erçin Güdücü ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr.Pınar Nacak tarafından karşılanan PMEX Genel Müdürü Ejaz Ali Shah ve Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Nauman Lakhani’ye tarımsal ürünlerin ticaret modelleri, piyasa aktörlerinin katılımını sağlamak amacıyla İTB tarafından alınan önlemler, vergi işlemleri, İTB üyelik sistemi gibi konularda bilgi aktarıldı.

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Türkiye ve Pakistan’ın terör ve doğal afet gibi bir çok benzer sorunla boğuştuğunu belirterek, “Sorunlarımız o kadar benzer ki, sizi gerçekten çok iyi anlıyoruz. Ancak hiçbir sorun, gelişme yolunda engelimiz olmamalı” dedi. 200 milyona yakın nüfusu ve 60 milyondan fazla işgücü olan Pakistan’ın sadece 238 milyar dolar milli gelire sahip olmasının kabul edilemez olduğunu belirten Kestelli, Pakistan’ın yakın bir gelecekte Çin ve Hindistan’la birlikte büyük ekonomiler arasına adını yazdıracağından kuşku duymadığını sözlerine ekledi.

Pakistan ekonomisinin beşte birini temsil eden tarım sektörünün gücünü çok önemsediğini vurgulayan Kestelli, şunları söyledi: “Pakistan, toprak reformunu tamamlayıp gerekli verimlilik adımlarını attığı anda daha müreffeh bir ülke haline gelecektir. Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin sadece 695 milyon dolar oluşu da son derece yetersiz. Daha fazla ticaret ve işbirliği yapmanın yollarını bulmalıyız. Ben, iki dost ve kardeş ülke olarak daha fazla iş yapabileceğimize ve birlikte kazanabileceğimize inanıyorum. Pakistan’ın büyük değerlerinden Muhammed İkbal’in dediği gibi: Harekette birlik olmazsa, fikirde birlik faydasızdır. İnşallah bu ziyaret, bu anlamda güzel gelişmelere vesile olur.”

PMEX Genel Müdürü Ejaz Ali Shah da faaliyetleri hakkında bilgi aktarırken “Sizlerin deneyimlerini dinleyip faydalanmak için buradayız. İki ülke arasında ticari ilişkilerin daha geliştirilerek yeni işbirliklerinin oluşturulabileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

İki borsa arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla hazırlanan iyi niyet işbirliği protokolünün Kestelli ve Shah tarafından imzalanmasının ardından  İTB üzüm ve pamuk işlem salonlarına geçilerek Pakistan yetkililerine işlemler hakkında yerinde bilgi aktarıldı. Ardından iki heyet arasında işbirliği olanaklarının görüşüldüğü teknik bir toplantı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Emekliye ayrılan Didem Yardımcı'ya veda yemeği
Sonraki Haber Kaf Kaf lisans şokunu son anda atlattı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?