ANA SAYFA > EKONOMİ > İskeçe – İzmir ticaret köprüsü kurulacak

İskeçe – İzmir ticaret köprüsü kurulacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İskeçe – İzmir ticaret köprüsü kurulacak

Yunanistan’da Batı Trakya’da Türklerin en yoğun yaşadığı illerin başında gelen İskeçe ile İzmir arasında ticaret köprüsü kuruluyor.

İskeçe Ticaret Odası’ndan bir heyet, İzmir’i ziyaret ederek aralarında Ege İhracatçı Birlikleri’nin olduğu ekonomi kurumları ile temaslarla bulundu. İzmir ile İskeçe arasında karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve işbirliklerinin artırılması hem İskeçelilerin, hem de İzmirlilerin ortak beklentisi.

İskeçe Ticaret Odası’nın Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaretinde konuşan İskeçe Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Irfan Chatzigkene, Yunanistan’ı sarsan ekonomik kriz sonrasında bölgede üretim faaliyeti gösteren şirketlerin çoğunun, yatırımlarını komşu ülkelere kaydırmak durumunda kaldığını, amaçlarının İskeçe’yi eskisi gibi cazibe merkezi haline getirmek olduğunu bu amaçla İzmir’i ziyaret ettiklerini kaydetti.

Yunanistan ile Türkiye’nin kültürel ve tarihi bağlarının yanında güçlü ticari bağları olduğuna işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, “Selanik’le ticaretimizi oradaki ticaret odası aracılığıyla artırmaya çalışıyoruz. Çeşitli işbirliği protokolleri yaptık. Hatta Selanik Uluslararası Fuarı’nda önümüzdeki dönemde Ege İhracatçı Birlikleri olarak milli katılım organizasyonu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu açıdan İskeçe ile de işbirliği yapmak ve ticari ilişkilerimizi geliştirmek isteriz. Karşılıklı heyetlerle Selanik’te olduğu gibi iş ilişkilerimizi geliştirmek bizi memnun eder” diye konuştu.

“Karşılıklı heyetlerle İzmir ile İskeçe arasındaki ticareti canlandırabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuşan Ünlütürk, bu amaçla potansiyeli olan sektörleri belirlemek için İskeçe Ticaret Odası ile işbirliğine hazır oldukları bilgisini paylaştı. Ünlütürk şöyle devam etti: “Aramızda ticari anlamda değerli olacak en azından 3 sektör üzerinden gidelim. Bu sektörler için hem siz hem biz uygun firma profillerini çıkaralım ve net bir tablo oluşturalım buna istinaden de ticaret heyeti anlamında çalışmaya başlayalım. Selanik ile İzmir arasında feribot seferlerinin başlaması konusu uzun süredir gündemde. Bu anlamda bir gelişme yaşarsak ticaretimiz için oldukça güzel bir hamle olacaktır. Bu sayede kısa sürede Selanik’ten ürünler geçerek size ulaşır ve ticaretimiz daha iyi boyutlara gelir diye umuyoruz ayrıca bu sayede turizm de gelişecektir.

Egeli ihracatçılar açısından İskeçe’nin çok önemli olduğunu dile getiren Ünlütürk, “İş planlarımıza İskeçe’yi de ekleyeceğiz. Doğru sektörlerle ticaret heyeti yapalım iki taraf da kazansın. Şu an Selanik Uluslararası Fuarı için hazırlık halindeyiz, Eylül ayında düzenlenecek bu fuara geldiğimizde bir gün önce veya bir gün sonra veya öncesinde tamamen bağımsız bir zaman diliminde ikili görüşmeler (B2B) düzenleyelim. Mutlaka karşılıklı heyet düzenleyelim başka türlü ticari ilişkilerin gelişmesi mümkün olamaz” diyerek sözlerini noktaladı.

İskeçe Ticaret Odası Meclis Üyesi Serkan Hatip ise; Yunanistan ile ticaret yapmak isteyen, Batı Trakya, İskeçe ve çevresine ihracat yapmak isteyen Egeli ihracatçılarla ikili görüşmeler ve farklı organizasyonlarda birlikte olmak istediklerini ifade etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Genç müzisyen Bora Aşçılar anısına konser düzenlendi
Sonraki Haber Erhan Erentürk Spor Toto 2.Lig karmasında...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?