ANA SAYFA > EĞİTİM > İş gücü piyasası, İKÇÜ’lü gençlerin ayağına gelecek

İş gücü piyasası, İKÇÜ’lü gençlerin ayağına gelecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İş gücü piyasası, İKÇÜ’lü gençlerin ayağına gelecek

İŞKUR, gençlerin mezuniyet sonrasında iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmak, iş gücü piyasasına sağlam adımlar atarak geçmelerini sağlamak amacıyla üniversite kampüsleri içerisinde Hizmet Noktaları açmaya devam ediyor.

Bu kapsamda İzmir’in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile İŞKUR İzmir İl Müdürlüğü arasında kampüs içinde bir ‘Hizmet Noktası’ yer almasını kapsayan protokol imzalandı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan ile İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak’ın imzaladığı protokol çerçevesinde iş gücü piyasası, istihdam olanakları mezun olmadan İKÇÜ’lü gençlerin ayağına gelecek.

İŞKUR’un bir hizmet noktası artık İKÇÜ’de

İşbirliği protokolünü değerlendiren İŞKUR İl Müdürü Kadri Kabak, gençlerin istihdamının sağlanması adına üniversiteler, belediyeler ile diğer kurum ve kuruluşlarla yakın iş birlikleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Kuruluşundan bu yana İKÇÜ ile yakın çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kabak, “Daha önceki yıllarda yaptığımız iş birliğini İŞKUR Hizmet Noktası ile taçlandırdık. İŞKUR’un bir hizmet noktası artık İKÇÜ’nün içinde yer alacak. İKÇÜ’lü öğrenciler İŞKUR’un tüm kaynaklarına, veri tabanına, iş gücü piyasasının tüm zenginliğine bu merkez vasıtasıyla ulaşabilecek.  Üniversite-kariyer ilişkisinin daha sağlıklı şekilde kurulmasını, hizmetin öğrencilerin ayağına gitmesini sağlayan bir merkezi hayata geçirmiş oluyoruz” diye konuştu.

Üniversitelerde üretilen bilginin topluma kazandırılmasının önemine vurgu yapan İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan ise üniversiteden mezun olan gençlerin iş gücü piyasasına kazandırılmasında İŞKUR’a önemli görevler düştüğünü belirtti.

“Öğrencilerimizin istihdam imkânları daha da artacak”

Rektör Prof.Dr. Akhan, “Mezunlarımızın iş bulması, öğrendikleri bilgiyi topluma kazandırması için istihdam çok önemli. İŞKUR bu konuda bize büyük yarar sağlayan bir kurum. Öğrencilerimizin iyi yerlerde istihdam edilmesi için gayret gösteriyor. Bu işbirliği protokolü ile öğrencilerimizin istihdam imkânları daha da artacak. Daha iyi yerlerde çalışabilmelerini sağlayacak bir işbirliği yaptık. Bu iş birliği sayesinde alacağımız geri bildirimlerle istihdam alanı daha fazla olan bölümlerde öğrencilerimizi yetiştireceğiz. Bu noktada İKÇÜ Kariyer Merkezimiz sektör ile öğrencilerimiz arasında önemli bir köprü olacaktır” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocuk şarkı söyleme yarışması sonuçlandı
Sonraki Haber Necdet Doğanata Matematik Olimpiyatı İle Anılacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?