ANA SAYFA > EKONOMİ > İş Dünyası seçimden sonra yapısal reform bekliyor

İş Dünyası seçimden sonra yapısal reform bekliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İş Dünyası seçimden sonra yapısal reform bekliyor

İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rebii Akdurak, Türkiye’nin 7 Haziran seçimlerine kilitlendiğine dikkat çekerek, seçimlerden sonra kurulacak Hükümetin, önceliği ekonomiye vermesi gerektiğini söyledi. Büyümenin yavaşladığı, enflasyonun yükseldiği, döviz kurunun iniş çıkışlar gösterdiği bir dönem yaşadıklarını dile getiren Akdurak, ekonomide yapısal reformların seçimden sonra ilk etapta hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir İtalyan Ticaret Odası Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında değerlendirme yapan Akdurak, ihracatçı ve sanayicilerin döviz kurlarındaki belirsizlik nedeniyle sıkıntı yaşadığını kaydetti. Ekonomide yaşanan sıkıntıların çözümünün seçim sonrası kurulacak Hükümetin yapısal reformlara öncelik vermesi ile mümkün olabileceğinin belirten Akdurak, “Döviz kurlarında son aylardaki iniş ve çıkışlar özellikle dış ticaret firmalarında belirsizliklere neden oldu. Firmalar ihracatta ve ithalatta fiyat veremez oldular. Biz ekonomide iniş, çıkışlar yerine piyasanın dengelerine bağlı olarak öngörülebilir değişiklikler isteriz.  Hızlı değişiklikler ekonomideki aktörlerin karar alma süreçlerine olumsuz yansır. Yatırımcılarda bu tür dönemlerde beklemeye geçerler. Türkiye’nin  seçimden sonra ana gündemi mutlaka ekonomi olmalı” dedi.

Ekonominin can damarı üretim olmalı

Türkiye’nin yeniden üretime özellikle de katma değerli üretime ağırlık vermesi gerektiğini , ekonominin itici gücünün üretim olması gerektiğine işaret eden Akdurak, sanayicilere ve girişimcilere daha çok destek verilmesi gerektiğini söyledi. Üretimsiz, tüketime odaklı bir ekonominin sonunda mutlaka bir kriz yaşanacağına işaret eden Akdurak, “Markalarımızın sayısı artmadan, katma değerli ve ileri teknoloji ürünlerimizi dünyaya ihraç etmeden ekonomide hedeflerimizi tutturmamız mümkün değil. Bunun yolu da yapısal reformlardan geçiyor. Sanayiciye, yeni girişimcilere ve katma değerli üretimlere destek olmalıyız. Bizim iş dünyası olarak bizi yönetecek hükümetlerden beklentilerimiz bu” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gülümsemeyi sevdiren kitap
Sonraki Haber İyilikten vazgeçmiyorlar

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?