ANA SAYFA > EKONOMİ > İranlı kadınlar İzmir'de tekstil öğreniyor

İranlı kadınlar İzmir'de tekstil öğreniyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İranlı kadınlar İzmir'de tekstil öğreniyor

İran’a uygulanan ekonomik ambargolardan dolayı pek çok konuda olduğu gibi tekstilde de gelişmiş ülkeleri yakalamakta zorlanan İran, çareyi Türkiye’de buldu.

Konusunda uzman üyeleri çatısı altında toplayan Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) koordinatörlüğünde Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ile İran Hazır Giyim İmalatçıları Merkezi arasında imzalanan Hazır Giyim İmalat Teknikleri Eğitimi protokolünün ardından hazır giyime gönül vermiş ilk grup İzmir’e gelerek eğitimlere başladı.

15 İranlı kadın

Ülkelerindeki konfeksiyon piyasasında çalışan ve mesleki kariyerlerini akademik bilgilerle taçlandırmak için Türkiye’ye gelen 15 İranlı kadın, 15 gün sürecek olan sertifika programı dahilinde eğitim görmeye başladı. Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlilerinden tasarım, kalıp, dikim ve süsleme konularında işin inceliklerini öğrenen kursiyerler, Türkiye’nin hazır giyim alanındaki bilgi ve birikiminden faydalanma fırsatı bulacak.

Yaşları 20 ile 40 arası değişiyor

Kurs için gelen ilk grupta çoğunlukla gelinlik sektöründe çalışan öğrencilerin bulunduğunu belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, yaşları 20 ile 40 arasında değişen kursiyerlerin son derece istekli olduklarını gözlemlediklerini söyledi. Uygulamaya koyulan eğitim projesinin Türkiye ile İran arasındaki resmi ilk adımları olarak değerlendirilebileceğini belirten Özden, protokolün bir yıllık süreyi kapsadığını iyi sonuçlar vermesi halinde bu sürenin uzatılabileceğini söyledi. Bu sertifika programıyla Türkiye’nin bilgi ihraç eder konuma geldiğini belirten Özden, “Bizler de yıllar önce (ve hala) yurtdışından bilgi transferleri yapmıştık. Bildiğiniz gibi Türkiye’nin en tecrübeli Tekstil Mühendisliği bölümü EÜ Tekstil Mühendisliği Bölümünün kuruluşu ve eğitimi Alman Hükümetince desteklenmişti. Rehber eğitmenler İranlı kursiyerlere İzmir’de gerek kültürel gerekse mesleki geziler yaptırarak diyologlarımızı perçinliyor. Bu vesileyle kurslara katılan yabancı dostlarımızın Türkiye ile İran arasında ticaret ve kültür elçisi olmasını diliyorum” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Enerji verimliliği için doğru kararlar şart
Sonraki Haber CHP'li Çıray: Milletimiz şehit, Müezzinoğlu ihale peşinde

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?