ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Çıray: Milletimiz şehit, Müezzinoğlu ihale peşinde

CHP'li Çıray: Milletimiz şehit, Müezzinoğlu ihale peşinde

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Çıray: Milletimiz şehit, Müezzinoğlu ihale peşinde

Sağlık Bakanlığı’nın Pazartesi günü Şehir Hastaneleri projesi çerçevesinde yeni bir ihale yapacağını söyleyen Çıray, “Oyuncularını Saray Sakini’nin tayin ettiği bu müsamere hükümetinin eğreti Sağlık Bakanı, milletimiz dikkatini şehitlerimize yöneltmişken yangından mal kaçırır gibi ihale yapmaya çalışıyor. Ey milletimize şantaj yapan Müezzinoğlu, başkanlık sistemini yandaşlara ihale vermek için mi istiyorsun?”

Şehir Hastaneleri’nin AKP’nin sağlık gibi hayati bir sektörü bile, yandaşlarına rant yaratmaya dönük olarak kullanmasının en önemli örneklerinden biri olduğunu anlatan CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, Dubai, İngiltere ve Kanada gibi ülkelerde uygulandığını ve çok büyük kamu zararına neden olduğunu bu iktidarın bilmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Çıray, kamu-özel ortaklığı çerçevesinde gerçekleştirilmeye çalışılan Şehir Hastaneleri projesi için, devletin özel sektöre bedava arazi verdiğini ve özel sektör bu araziye büyük bir hastane yerleşkesi inşa etmesi karşılığında da devletin bu binaları özel sektörden 25 -30 yıllığına kiraladığını anlattı.

“ŞEHİR HASTANELERİNE 30 MİLYAR LİRA  FAZLADAN PARA ÖDENECEK”

Dr. Aytun Çıray sözlerine şöyle devam etti: “Şehir hastaneleri projesine ilişkin ihaleler şeffaf bir şekilde yapılmamaktadır.  Şirketlere ödenecek paralar ve sözleşmelerin esas unsurlarına ilişkin ayrıntılar kamuoyundan gizlenmektedir. Sağlık Bakanlığı 13 şehir hastanesi ihalesinde 25 yıl için 50 milyar liranın üzerinde bir yükümlülük altına girmiştir. Verilerine ulaşılan sekiz ihalede bugünün rakamlarıyla yaklaşık 3 milyar 880 milyon TL sabit yatırım öngörülmesine karşılık sadece ‘kira’ adı altında 25 yılda ihaleyi alan şirketlere yaklaşık 26 milyar 500 milyon lira  sabit yatırım bedelinin üzerinde fazladan paralar ödeneceği görülüyor. Bu rakam yapılacak yeni ihalelerle 30 milyarı geçecektir.”

“ŞEHİR HASTANELERİNİ KİRALAYANLAR VERGİDEN MUAF OLACAK”

“Şehir hastanelerini inşa edecek özel sektör kuruluşlarının kazancı sadece kira bedeliyle sınırlı kalkamayacak. Hastanelerde görüntüleme, laboratuvar, bilgi işlem, güvenlik, temizlik, yemekhane gibi hizmetleri de verecek olan söz konusu özel sektör kuruluşları, ayrıca hastanelerin çevresine kuracakları ticari alanları da işleterek kar elde edecek, üstelik bu gelirleri KDV, Damga Vergisi ve Harçlardan muaf tutulacak. Devletin klasik yöntemlerle yaptığı ihalelerle yaptırdığı hastanelerin maliyetinin bu rakamların çok altında olduğu bilinmektedir.”

“ŞEHİR HASTANELERİ AÇILACAK ŞEHİRDEKİ HASTANELER KAPANACAK, BU YÜZDEN HASTALAR ACİLE ULAŞAMADAN HAYATINI KAYBEDECEK”

“Kimse olayı çarpıtmasın biz CHP olarak Türkiye’de yatak sayısının az olduğunu ve yeni hastaneler yapılması gerektiğini söylüyoruz. Ancak Şehir Hastaneleri Türkiye’deki toplam hastane yatağı sayısını da artırmayacak. Zira Yüksek Planlama Kurulu, şehir hastanelerine ‘ancak mevcut hastanelerin yatak sayısından, yapılacak hastanenin yatak sayısı kadar indirim yapılması’ ya da ‘mevcut hastanelerin kapatılması’ yoluyla izin vermektedir. Dolayısıyla bu hastaneler yeni yatak kapasitesi yaratmayacağı gibi, mevcut hastaneler kapatılarak hastanelere ulaşım zorlaşacak, vatandaşlarımız acil servise ulaşamadan hayatını kaybedecektir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İranlı kadınlar İzmir'de tekstil öğreniyor
Sonraki Haber Saygı gösterelim!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?