ANA SAYFA > EĞİTİM > İKÇÜ’nün genç tıpçılarında beyaz önlük heyecanı

İKÇÜ’nün genç tıpçılarında beyaz önlük heyecanı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ’nün genç tıpçılarında beyaz önlük heyecanı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015-2016 Akademik yılı “Beyaz Önlük Giydirme” töreniyle öğrenciler hekimliğe ilk adımı attı. Genç hekim adaylarının bu heyecanına salonu dolduran aileleri de ortak oldu.

Tıp öğrencilerinin hekimliğe ilk adımı attığı tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas’ın ev sahipliğinde; Rektör Vekili Prof.Dr. Turan Gökçe, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İbrahim Kocabaş, Eczacılık Fakültesi Dekan V. Prof.Dr.Tijen Kaya Temiz, Sağlık Bil.Ens.Müdürü Prof.Dr. Recep Sütçü, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müd.Yrd.Doç.Dr.Mustafa Soyöz, Dekan Yardımcıları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, beşinci yılında genç bir fakülte olarak toplam 650 öğrencisiyle, akademik ve idari personelden aldıkları güçle emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Dekan Prof. Dr. Malas, bu yılın sonunda beşinci sınıf öğrencilerinin, Atatürk ve Tepecik Araştırma Hastanelerindeki stajlarını tamamlayarak intörnlüğe başlamasının da heyecanı paylaştıklarını ifade etti.

“Yük ve sorumluklarınız tıbbı kazandığınız andan itibaren başlar”

Prof. Dr. Malas, hekimliğin tıp fakültesinin kazanıldığı anda başladığını hatırlattı ve: “Bu yıl aramıza katılan 146 genç doktor adayı mesleğe çırak olarak başlamada ilk adımı bu törenle atmaktalar. Doktorluk mesleğinin taşıdığı yükü ve sorumlukları bu fakülteyi kazandığınız andan itibaren bilmek zorundasınız.  Size emanet edilen insan sağlığını korumayı kutsal bir görev bilmelisiniz. Bu nedenle eğitiminize gerekli özeni göstermeli ve kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz” tavsiyelerinde bulunarak öğrencilere başarılar diledi.

Genç hekimlere Prof.Dr.Aziz Sancar örneği

İnsan için sıhhatin en büyük devlet olduğu vecizesini anımsatarak konuşmasına başlayan İKÇÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe, “Devletini kaybeden toplumları durumuyla, sıhhatini kaybeden insanların durumu birbirine çok benzer” ifadesiyle devlet ile sıhhat arasındaki benzer bağa işaret etti.

Zor bir maratonu başarıyla geçerek;  uluslararası standartlarda, yetkin akademik kadrosuyla, interdisipliner programlara bağlı, araştırmalarıyla bilgiyi teknolojiye dönüştüren  İKÇÜ mensubu  olan genç hekim adaylarına önemli tavsiyelerde  bulunan Prof.Dr. Gökçe, geçtiğimiz günlerde Nobel Ödülüne layık görülen Türk Bilim insanı Prof.Dr.Aziz Sancar örneğini verdi.

Prof.Dr. Gökçe, “Mezuniyet sonrasındaki başladığınız bu sonsuz bilim yolculuğunu  tercih eden genç hekimlerimiz arasından büyük ödüller kazananlar çıktığında; Nobel Ödülü alan Prof.Dr. Aziz Sancar gibi, başarısını eğitimini aldığı ülkesine ve milletime borçlu olduğunu vefa ile ifade edeceklerine inanıyorum. Birileri tefrika çıkarmak için etnik mensubiyetinizle uğraşsa dahi alacağınız ödülün tamamını bulunduğunuz ülkede faaliyet gösteren Türk Evi gibi kurumların geleceği için bağışlama büyüklüğünü göstererek ders vereceğinize inancım tamdır. “ diye konuştu.

Programda, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Müzik bölümü Öğr.Gör. Mücahit Yalçın Öztüfekçi ve sanatçı ekibi tarafından sunulan müzik dinletisi büyük beğeni kazandı. Daha sonra akademisyenlerin elinden beyaz önlüklerini giyen çiçeği burnunda hekim adayları İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas’ın öncülüğünde “Bembeyaz Önlük Yemini” etti. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çeşme'de 'sonbahar' temizliği
Sonraki Haber Çıray: Sağlıkta katkı payı zulmüne son vereceğiz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?