ANA SAYFA > EĞİTİM > İKÇÜlü kurtarıcılar geliyor

İKÇÜlü kurtarıcılar geliyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜlü kurtarıcılar geliyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, mezunlarını törenle uğurladı. Ağız ve Diş Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Yaşlı Bakımı ve Fizyoterapi programlarından mezun olan 112 genç sağlıkçı, ailelerinin de katıldığı törende kep attı.

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Soyöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, dekanlar, akademisyenler ve evlatlarını cübbe ile görmenin mutluluğunu yaşayan aileler katıldı.

Yüksekokul ve bölüm birincisi Sabriye Akar yaptığı veda konuşmasında insanların en zor zamanlarında yaşama tutunmalarını sağlamanın, tarifi zor bir duygu olduğunu belirtti. Akar, paramediği meslekten ziyade, hayat kurtarmak olarak gördüklerini söyleyerek; mesleklerini kendilerine en iyi şekilde öğreten hocalarına, her zaman destekçileri olan ailelerine teşekkür etti.

“İKÇÜ farkını yaratın”

Yüksekokul Müdür Yrd. Doç. Dr. Mustafa Soyöz de, 2013 yılında üç program ile akademik hayata başladıklarını, şu an dört programda 300 öğrenciye ulaştıklarını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Soyöz, her biri bir fakülte değerinde olan programlarının ders ve iş yükünü hafifletmede destek olan Tıp, Diş Hekimliği ile  Sağlık Bilimleri Fakültesi yöneticileri ve öğretim üyelerine teşekkür etti. Mezun gençlere seslenen Soyöz; “Sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmeyi hedefliyoruz. Geleceğiniz için yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmelisiniz ve kendinizi her alanda sürekli geliştirme gayreti içinde olmalısınız. Hangi alanda olursanız olun, farklı olmaya ve farklılık yaratmaya çalışın.” dedi.

“İstihdam sorunu yaşamazsınız”

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan da sağlık alanı mezunlarının istihdam sorunu yaşamadığını kaydetti. Prof. Dr. Akhan, “Öyle ki şuanda bile, kurumlardan birimize eleman talepleri alır durumdayız. Tercih edilme oranındaki ciddi artış ve istihdam sıkıntısının olmaması bir yana, mezun olduğunuz okul size günlük yaşamınızda da çok büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

“Hasta ve yakınlarıyla iletişiminiz iyi olsun”

Sağlık alanında zaman zaman yaşanan problemlerin  mesleğe bakış açılarını etkilememesi tavsiyesinde bulunan Prof. Dr. Akhan, “Sevgi her şeyin ilacıdır; sizlerin iyi birer sağlıkçı ama aynı zamanda iyi birer birey, hastalar ve yakınlarıyla iletişimi kuvvetli birer beyaz önlüklü olacağınızdan hiç şüphem yok. “ dedi.

Törende sahne alan Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Mücahit Yalçın Öztüfekçi ile öğrenciler; Kadir Ağardır ve Doruk Can Mutlu’nun icra ettiği müzik dinletisi beğeniyle takip edildi. Okul birincisinin mezuniyet kütüğüne plaket çakmasının ardından mezuniyet andı içen  genç sağlıkçılar, kep atarak mesleğe ilk adımı attı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın 5 Filizine Litvanya’da akademik eğitim…
Sonraki Haber Urla'nın üretken kadınları hedeflerine devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?