ANA SAYFA > EĞİTİM > İKÇÜ’lü gençlere İşgören Vakfı desteği

İKÇÜ’lü gençlere İşgören Vakfı desteği

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ’lü gençlere İşgören Vakfı desteği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile İzmirli Hayırsever merhum Salih İşgören'in 2011 yılında kurduğu Nevvar Salih İşgören Vakfı arasında yeni bir işbirliğinin temelleri atıldı. İki kurum arasında yapılan protokol çerçevesinde Nevvar Salih İşgören Vakfı, İKÇÜ’lü 30 öğrenciye burs verecek.

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun ile bir araya gelen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, vakfın çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydetti.

Merhum Salih İşgören’in sağlığında da kendisi ile bir araya gelme fırsatı bulduklarını belirten Prof. Dr. Akhan, "Gerek Salih Bey’in sağlığında İzmir’de kazandırdıkları, gerekse o vefat ettikten sonra Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın kent için yaptıkları ortada. Biz de henüz 5 yılını dolduran, yedi bine yakın öğrencisi olan genç bir üniversiteyiz. Üniversiteler, genel olarak ülkenin, özel olarak ise bulunduğu kentin sosyo-ekonomik gelişmesini sağlayan faktörlerin en önemlilerindendir. Bunun yanında üniversitenin sosyo-ekonomik gelişmeye ve kentlileşmeye olan katkıları da önemlidir. Çünkü ekonomik gelişme ile sosyal, kültürel gelişme birbirlerini karşılıklı olarak etkileyen dinamiklerdir. Büyük bir potansiyele sahip şehrimize ve ülkemize çok şeyler kazandıracağımıza inancımız sonsuz. Bu hedeflere doğru ilerlerken, Nevvar Salih İşgören Vakfı gibi bir kurumla çeşitli konularda işbirliği yapmak bizi de çok mutlu edecektir” dedi.

“30 öğrenci burs alacak”

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Urgun, ise 'Devlet Üstün Hizmet Madalyası' sahibi İzmir aşığı hayırsever işadamı merhum Salih İşgören’in açtığı yoldan İzmir için hizmete devam ettiklerini belirterek şöyle konuştu: “Vakıf olarak bugüne kadar devlet kurumları ile birlikte birçok hayır işine imza attık. Bu konudaki çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmaların bir kanadını da burslar oluşturuyor. İKÇÜ  ile de ilk etapta 30 öğrenciye burs verilmesi konusunda bir protokol yapıyoruz. Ancak burs olayını bu önemli üniversitemiz ile yapacağımız işbirliği konusunda atılmış ilk adım olarak görmeliyiz. İKÇÜ ile daha başka projelere de imza atacağımıza inanıyoruz.”

“Sırada Yurt ve Atölye var”

Rektör Prof.Dr. Galip Akhan’ın ziyareti sırasında Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Kampüsü içine bir kız öğrenci yurdu yapması, ayrıca üniversiteye bir Medya İletişim Atölyesi kazandırması konuları da masaya yatırıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Çarşı’da bomba paniği
Sonraki Haber Erkin Usman'ın kaleminden 1912 Gecesi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?