ANA SAYFA > MEDYA > Erkin Usman'ın kaleminden 1912 Gecesi...

Erkin Usman'ın kaleminden 1912 Gecesi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Erkin Usman'ın kaleminden 1912 Gecesi...

1912, Kaf Kaf'lar için mutluluk şifresi gibi bir şey... Mesela, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen moral gecesinin başlangıç saati 19.12...

Bu saat, KSK'nin kuruluş yılı 1912'yi anımsatır.
2004 yılında kurulan bu derneğin ilk başkanı Sait Gürsoy, şöyle anlatıyor:
"1912 Karşıyaka Platformu çatısı altında Karşıyaka Spor Kulübü'nün kurumsallaşması ve gelecek için model oluşturmak amacıyla 20 Nisan 2002 tarihinde gerçekleştirilen Karşıyaka Arama Konferansı ile temeli atıldı. Gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik, Türkiye'de bir spor kulübü tarafından düzenlenen ilk arama konferansıydı. Bizim bir yıl ardımızdan ancak Galatasaray gerçekleştirebildi. Ancak bizimki hala farklıydı. Zira hem bir spor kulübü olan KSK'yi hem de Karşıyaka'yı bir ilçe olarak tartışan konferanstı. Arama konferansına camiadan yaklaşık 80 kişi davet edilmiş ve Efes otelinde gerçekleştirilen bu toplantıya 50 civarında katılımcı icabet etmişti. Arama konferansı sonrasında yaklaşık 150 sayfalık bir metin elde edilmişti. Konferansın ardından yaklaşık bir yıllık süre, düşüncelerin olgunlaşması ve yeni bir örgütlenmeye ihtiyaç olup olmadığının araştırılmasıyla geçildi. 41 kişiden oluşan kurucu üyelerimizle 1912 Karşıyaka Derneği'ni vücuda getirdik. 1912 Karşıyaka Platformu bu tarihten itibaren tüzel kişiliğe kavuşarak, 1912 Karşıyaka Derneği'ne dönüşmüştür. Derneğimizin kurucu ve ilk dönem başkanlığını Sayın Mehmet Ali Kasalı yaptı. Sonra sırası ile Sayın Turhan Gürsel Urhan, Sayın Ziyanur Hasbay göreve geldi."

**

İşte, böyle kurulup gelişen Karşıyaka 1912 Derneği'nin bugünkü üyeleri geçtiğimiz hafta sonu Bostanlı'daki Gondol Restoran'da buluştu. Gecenin ilginç konuklarının başını 'en eski Kaf Kaf' sıfatını kaşıyan Tahir Türetken çekiyordu. 93'üncü yaşına basan Tahir Türetken, aktif sporculuğunun yanı sıra başkanlık ve yönetim kurulu üyelikleri görevlerinde bulundu.

(ERKİN USMAN -Yeni Asır)

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İKÇÜ’lü gençlere İşgören Vakfı desteği
Sonraki Haber Eksik Trabzon Kaf Kaf'ı yıktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?