ANA SAYFA > EĞİTİM > İKÇÜ’de azimle gelen başarının öyküsü anlatıldı

İKÇÜ’de azimle gelen başarının öyküsü anlatıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ’de azimle gelen başarının öyküsü anlatıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı(SKS), Spor,Şiir,Uluslararası İlişkiler Toplulukları ile Öğrenci Konsey Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği söyleşide Dünya Şampiyonu Engelli Sporcu Tolga Murat Balıkçı İKÇÜ’lü öğrencilere başarılarla dolu spor yaşamı ile ilgili deneyimlerini aktardı. Söyleşiyi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.İbrahim Kocabaş, SKS Daire Başkanlığı Kültür ve Spor Şube Müdürü Gülhan Tekinay ile çok sayıda öğrenci takip etti.

Avrupa Şampiyonluğu, 3 Dünya Şampiyonluğu, bir Kâinat Şampiyonluğu bulunan ve ağırlık kaldırmada 2013 Guinness Dünya Rekortmeni, Engelli Vücut Geliştirme Sporcusu Tolga Murat Balıkçı, sporda engeli olmayan sporcuların bile ulaşamadığı başarılarının azimle geldiğini vurguladı.

“Topluma karışan engelli sayısı normal engelli sayısının binde biri”

Engelli birinin fiziğin sınırlarını zorlayarak yapamazsın denilen birçok şeyi gerçekleştirmesinin canlı örneği olan Balıkçı, 2000 yılı öncesinde gerek çevre faktörlerinin gerekse de eğitim kurumlarının engelliler için tasarlanmadığını kaydetti. Balıkçı şöyle devam etti: “Günümüzde artık devlet ve belediyeler kanun ve kararlarla engellilerin de mobilize olabileceği yapılar yapıyor. Bu sebeple engelli kardeşlerimin gezebilecekleri, topluma karışabilecekleri fırsatı bulduklarından sosyalleşme trendi yükselişte. Tabi sadece çevresel ve fiziksel faktörler yeterli değil. 12 milyon engellinin barındığı bir ülkede, başarıyı yakalayan, topluma karışan engelli sayısı normal engelli sayısının belki de binde biri”

“Engelliler de kendi içinde ayrışmış durumda”

Engellilerin de kendi aralarında bölünmüş bir yapıda olduğuna dikkat çeken milli sporcu, engellilerle ilgili yapıların tek çatıda birleşmeleri adına çalışmalar başlatacağını kaydetti. Balıkçı, “Örneğin bir görme engelliler derneğini gidip ziyaret ettiğinizde, şikâyetlerinin toplumdan ayrıştırılmaları olduğunu görüyorum.  Fakat kendileri de kendi içlerinde ayrıştırılmış durumdalar. Tek çatı altında değiller. Tek bir noktada buluşup tek bir vücut oluşturup tek bir dil olmaları gerekiyor. Böyle olmadıkları için kendilerini yönetime ve yöneticilere anlatamadıklarından sıkıntı oluyor. Hepsini tek çatı altında toparlamak tek dil ve temsil olmak adına bir çalışmam var. Önümüzde zaten genel seçimler var. Bu seçimlerde engelli kardeşlerimi temsil etmek için parlamentoya yürüyeceğim” dedi.

“Yakın bir süreçte federasyon gibi bir oluşumun adımını atacağım”

Engelli Derneklerinden de kendisine bu konuda destek geldiğini ifade eden Balıkçı, “Engellilerin görülmeyen bir problemi bence en önemli eksik ‘psikolojik destek’ konusu olduğuna inanıyorum. Bu bir ihtiyaç ama meşaleyi yakacak kimse yoktu. Biz hafif bir kıvılcımla bir alev oluşturduk. Evvela psikolojik yapılanma, fizik tedavi ve rehabilitasyon konusunu ön planda ele alacağım. Şu zamana kadar kendi hayatımdan örnekler vererek ilaç olmaya çalıştım. İnşallah yakın bir süreçte federasyon gibi bir oluşum kurup kısa sürede görülmeyen bu problemi tedavi edeceğiz” diye konuştu.

Söyleşinin ardından soruları yanıtlayan milli sporcu, öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Olaylı maçta, Bostanlıspor liderlik şansını yitirdi...
Sonraki Haber Hepsini kapat, futbola bak!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?