ANA SAYFA > EKONOMİ > İKÇÜ-Petkim işbirliğiyle istihdam artacak

İKÇÜ-Petkim işbirliğiyle istihdam artacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ-Petkim işbirliğiyle istihdam artacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Çiğli Hizmet Merkezi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Petkim Petrokimya Holding A.Ş. arasında, Petrokimya Üretim Elemanı mesleğinde işgücü yetiştirme adına ortak çalışmalar yürütülmesi için iş birliği protokolü imzalandı.

“İstihdam Taahhütlü Eğitim Hizmetleri Protokolü” kapsamında eğitime katılan kursiyerlerin % 50’den az olmamak koşulu ile istihdam edilmesi planlanırken; İKÇÜ tarafından kursiyerlere çalışma alanlarını destekleyici, meslek ile ilgili teorik bilgiler kazandırılması hedefleniyor.

Verilecek olan eğitime 12 grup halinde toplam 200 kursiyerin katılması planlanıyor. Petkim Petrokimya Holding A.Ş. tarafından, eğitime katılan kursiyerlere, Petrokimya Üretim Elemanı mesleğinde teorik ve pratik eğitim verilecek. Böylelikle, pratik eğitim sürecinde kursiyerlere, teorik eğitim bölümünde verilen bilgilerin fiilen çalışılmak suretiyle işte uygulanması gösterilecek, kursiyerlere mesleki beceri kazandırılarak, iş hayatına ve teknolojiye uyumları sağlanacak. Eğitim süresi 38 günde toplam 304 saat olarak belirlenen kursların, 2016 yılında tamamlanacağı açıklandı.

Kursiyerlerin eğitim sonucundaki başarı durumları, eğitimin özelliklerine göre yapılacak sınavlarla belirlenecek ve başarılı olanlara “Kurs Bitirme Belgesi” verilecek.

Bu önemli protokolü İKÇÜ adına Çelebi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Esen, İŞKUR Çiğli Hizmet Merkezi Şube Müdürü Nurhayat  Gönlügür ile Petrokimya Holding A.Ş. adına Genel Müdür Yardımcısı M. Altay Özgür imzaladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hükümlüler Karşıyaka'da topluma kazandırılacak
Sonraki Haber Sarıca: Üç maçı son saniyede kaybetmesek liderdik...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?