ANA SAYFA > İZMİR > İKÇÜ öğrencileri için ‘Sosyal Market’ açıldı

İKÇÜ öğrencileri için ‘Sosyal Market’ açıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İKÇÜ öğrencileri için ‘Sosyal Market’ açıldı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ve Türk Kızılay’ı Konak Şubesi iş birliğiyle İzmir’de bir ilk hayata geçirildi. ‘Sosyal Market’ ile giyim eşyaları, talep eden tüm ihtiyaç sahibi İKÇÜ öğrencilerine ücretsiz verilecek.

Sosyal Market açılışına Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Çiğli Kaymakamı Dr. Yusuf Güler, Türk Kızılay’ı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, Rektör Yardımcıları Prof. Turan Gökçe, Prof.Dr. Saffet Köse, Türk Kızılay’ı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, Türk Kızılay’ı Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun, İKÇÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Akif Savaş, Projeden Sorumlu Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Şube Müdürü Servet Kankaya, Kızılay yetkilileri, STK temsilcileri ile çok sayıda Kızılay gönüllüsü katıldı.

"İyilik elçileri yetiştiriyoruz”

Açılışta konuşan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, dünyadaki en güzel şeyin insanların birbirine zor zamanlarında yardım etmesi olduğunu söyledi. Globalleşen dünyada kaybolan ya da ihmal edilen insani duyguları canlandırmanın dünyanın geleceği açısından önemli olduğunu kaydeden Rektör Prof.Dr. Akhan, “Bizler üniversiteler olarak öğrencilerimizi donanımlı bireyler olarak yetiştirmek için çabalıyoruz. Bu sadece bilgi vermekle olmaz. Bizlerin öğrencilerimize en büyük aktarımı, ihmal edilen insani duyguları hatırlatmak olacaktır. Kurulduğumuz günden bu yana Kızılay ile kan bağışı faaliyetlerinde, sosyal sorumluluk projelerinde işbirliklerimiz oldu. Bugün bu birlikteliğimiz daha da perçinlenecek. Öğrencilerimizi topluma örnek bireyler olması için bu gibi projelerimiz devam edecek.” diye konuştu.

“Bu sevgi marketine her zaman destekçiyiz”

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 5 yıl görev yaptıktan sonra Çiğli Kaymakamlığına atandığını hatırlatan Dr. Yusuf Güler ise Kızılay’ın o bölgedeki masum, mazlum Suriyeli mültecilere uzattığı yardım eline dikkat çekti. Dr. Güler “Reyhanlı ilçemizde 100 bin mülteciyi ağırladık, hala ağırlanmaya devam ediliyor. Suriye krizinde Kızılay çok önemli bir misyon üstlendi. Kızılay’ımızın ilçemizde başlattığı ve İzmir’de ilk olan bu projenin açılışında olmaktan onur duyuyorum. Bu sevgi marketine Kaymakamlık olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

“Amaç iki buçuk milyon yıllık kan ihtiyacının tamamını karşılamak”

Kızılay’ın millet olduğumuzu hatırlatan, köklü bir kuruluş olduğunu kaydeden Türk Kızılay’ı Genel Başkan Vekili DrKerem Kınık, yoksullukla mücadele, afetlerde ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulunma gibi çok önemli görevleri yerine getirdiklerini belirtti. Yardımların en başında kan hizmetleri olduğunu ifade eden DrKerem Kınık, “Türkiye’de 17 bölgede, kan ihtiyacı olan 1500’e yakın hastaneye, 3000 kişilik dev bir orduyla ulaşıyoruz. Bugün itibariyle Türkiye’de yaklaşık 2 milyon ünite kan bağışçılardan toplanıyor. Analizlerin ardından her bir ünite 3 kişiye can oluyor. 2016 sonrası için hedefimiz yıllık ihtiyaç olan 2 buçuk milyona kan ihtiyacının yüzde yüzünü karşılamaktır. “dedi.

“Kan ürünlerinde dışa bağımlılık sona erecek”

Bu hafta meclise kanunu intikal eden bir müjdeyi açıklayan Dr. Kerem Kınık, “Kan ürünlerinde inşallah 2016 sonrası Türkiye’nin dışa bağımlılığı sona eriyor. Kan ürünlerinde yurt dışına ödediğimiz yüz milyonlarca dolar bundan sonra ülkemizde kalacak. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu milli kan Plazma Fraksiyon fabrikamızda üretildiği gibi ihtiyaç duyan coğrafyalara kan ihraç ederek; ülkemize milli gelir de sağlanacak.  Bu alanda bizlere kapılarını açan İKÇÜ’ye şükranlarımı sunuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“Veren el ile alan el arasındaki güvenli el”

Türk Kızılay’ı Konak Şube Başkanı Tekin Akkoyun ise Kızılay’ın dost elinin gençlerin omzunda olduğunu hatırlatarak; “Gıda, giyim ve ev eşyalarını bizlerden esirgemeyen yardımseverlerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak binlerce aileye destekte bulunmaya devam ediyoruz. Bu noktada veren el ile alan el arasındaki güvenli el olmanın onurunu taşıyoruz. İzmir üniversitelerindeki ilk sosyal marketi hayata geçiren tüm yardımseverlere minnet borçluyuz.” dedi.

Konuşmaların ardından projeyi hayat geçiren yetkililere, yardımseverlere, Kızılay gönüllüsü gençlere teşekkür belgesi ve plaket takdimi gerçekleştirildi. Törenin sonunda Sosyal Market kapısını sevgiyle İKÇÜ’lü öğrencilere açtı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kentsel dönüşüm başlıyor...
Sonraki Haber Halk Sağlığı Müdürlüğü bu kez kulakların pasını sildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?