ANA SAYFA > SAĞLIK > İğne korkusunu hipnozla yendi, ilk çocuğunu kucağına aldı

İğne korkusunu hipnozla yendi, ilk çocuğunu kucağına aldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İğne korkusunu hipnozla yendi, ilk çocuğunu kucağına aldı

İğne korkusu yüzünden gebeliğinin 42'nci haftasında doğum yapamayan Senem Yılmaz Uzman, Özel Tınaztepe Hastanesi'nde hipnoz yöntemiyle sağlıklı bir doğum yaptı.

Çocukluğundan bu yana yenemediği "iğne" korkusu nedeniyle hamileliğinde 42'nci haftaya gelmesine rağmen bir türlü doğuma yanaşmayan ve son çare olarak doktorlara "Beni bağlayın" diyen Senem Yılmaz Uzman (30), 1 ay önce "hipnoz" yöntemiyle ilk çocuğunu kucağına aldı. Psikolojik destek almasına rağmen korkusunu atlatamayan genç kadın, hipnozla kendisine verilen "Emin ellerdesin, hiçbir şey olmayacak" gibi telkinlerle sakinleştirildi. Amerika'da hipnoz üzerine eğitim alan Özel Tınaztepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Can Postacı'nın kendisini rahatlatması üzerine, damar yolu açılarak doğuma alınan Uzman, Poyraz bebeği kucağına almanın mutluluğunu yaşadı. Daha önce başka hastanede tedavi olduğunu ancak kendisine yönelik çözüm sunamadıkları için orada doğum yapamadığını söyleyen Uzman, "İğne korkum nedeniyle hamileliğimi çok keyifli geçiremedim. Doğum öncesinde büyük korkum vardı. Doktorum Can Bey, hipnozla bu korkuyu yenerek doğumu yapabileceğimizi söyledi. O andan itibaren her şey değişti" dedi.


'BENİ BAĞLAYIN, İĞNE OLMAM' DİYORDUM

Çocukluktan bu yana iğne korkusunun bulunduğunu söyleyen ve asıl mesleği muhasebecilik olan Uzman, "Çocukken benden çok fazla kan alındı. Daha sonra ise 'iğne yaptırmak', bende travma haline geldi. Çocukluktan kalma iğne korkumu bir türlü yenemedim. Bu korkumu yenmek için psikolog yardımı da aldım ama çözüm olmadı. Hatta iğne korkum nedeniyle hamileliğimi de çok keyifli geçiremedim. Aslında hamileliğim sırasında başka bir hastaneye gidiyordum. Ama orada benim için hiçbir çözüm bulunamayınca doktorum Can Bey'e gelmek durumunda kaldım. Son olarak, 'Beni bağlayın, kesinlikle iğne olmam ve damar yolu açtırmam' diyordum. Can Bey ise, hipnozla bu korkuyu yenerek doğumu yapabileceğimizi söyledi. O andan itibaren her şey değişti" şeklinde konuştu.

HİÇBİR ŞEY HİSSETMEDİM

Uzman, şöyle devam etti: "Doktorumuz, her zaman yanımızdaydı. Bana iğne yapılacağı sırada, 'Hiçbir şey olmayacak. Emin ellerdesin' diye telkinde bulunuyordu. Beni rahatlattı. Bir ara, 'hadi artık kan alsınlar' moduna geldim. İğne esnasında hiçbir şey hissetmedim. Benim gibi korkanlar için hipnoz çok iyi bir yöntem. Doktoruma gerçekten çok teşekkür ediyorum."

TCDD'de görev yapan baba Gönenç Uzman ise, "Eşimin iğneye olan fobisini evlenmeden önce de biliyordum. Eşimin bu telaşı, tabi ki beni de etkiledi. Ama çok şükür oğlumuzu kucağımıza aldık. Eşimin bu korkuyu aşacağını biliyordum ama onun inanması gerekiyordu. Dr. Can Bey sayesinde bu durumu da atlattık. Şu an için bir sıkıntımız yok" dedi.

HİPNOZ İYİ YÖNTEM

Özel Tınaztepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Can Postacı, "Bu korkuyu aslında kendisi aştı. Biz sadece kendisine destek olduk. Bana geldiklerinde hem kendisi hem de eşi gergindi. Bu tarz durumlarda insanlara sakin ve olurunu söyleyerek yaklaştığınızda olumlu etki oluyor. Ben de onlara bu korkuyu yenebileceğimizi ve doğumun sıkıntısız olabileceğini söyledim. Hipnoz yöntemiyle rahatlayarak, doğumun olabileceğini ifade ettim. "Sen başarırsın, emin ellerdesin, kendini rahatlat" gibi telkinleri, doğumun başında ona dinlettik. Bu sayede Senem Hanım doğum öncesinde rahatladı ve biz de hızlıca damar yoluna girerek, işlemi tamamladık. Hipnoz yöntemini daha önce de bazı hastalara uyguladım. Kişi hipnoza yatkınsa ve hipnozu istiyorsa, bu yöntem çok iyi oluyor" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bilgisayar Olimpiyatının şampiyonu belli oldu
Sonraki Haber Ayça, özgün yorumuyla büyüledi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?