ANA SAYFA > MEDYA > İGC sordu: Haber yaptığı için gazeteci işten atılır mı?

İGC sordu: Haber yaptığı için gazeteci işten atılır mı?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC sordu: Haber yaptığı için gazeteci işten atılır mı?

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, “Dünyanın neresinde gazeteci haber yaptı diye işten atılıyor? Ama ülkemizde bu durumu neredeyse kanıksadık! Son olarak Öncel Öziçer de yaptığı haber nedeniyle işten atıldı. Bu yönde talimat veren ve bu talimatı yerine getirenleri kınıyoruz” dedi.

Alaçatı'da lüks bir villa satın alan Fatih Terim'in mahallelinin sevip baktığı köpeklerden rahatsız olduğu, ve 'havlıyorlar' diye şikayet ettiği sokak köpeklerinin barınağa gönderilmesi ya da otoyola atılması haberini yapan gazeteci Öncel Öziçer, Vatan gazetesinden kovuldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İGC Başkanı Misket Dikmen, şunları söyledi: “Dünyanın her yerinde gazetecinin asli görevi haber yapmak, kamuoyunu bilgilendirmektir. Ancak ülkemizde gazeteciler haber yaptı diye işten kovuluyor, hapse atılıyor ve hatta öldürülüyor. İzmirli meslektaşımız Öncel Öziçer’in yaptığı haber nedeniyle birilerinin talimatıyla işten kovulması asla kabul edilemez. Basın özgürlüğü olduğu sürece yaşayacak bir kurumun, basın özgürlüğünü yok sayarak gazeteciyi işinden etmesi mesleğimiz adına utanç vericidir. Gazete üst yönetiminin görevi muhabirlerin, yazarların tarafsız ve özgür şekilde yazmasını sağlamak olduğu kadar gelebilecek ‘emir ve talimatlara’ karşı da çalışanlarını korumaktır. Meslektaşımız Öncel Öziçer’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, işten atın talimatını veren ve bu talimatı uygulayanları da kınıyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Yalı Lions Kulübü'nden sokak hayvanlarına yardım
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'dan 3 transfer

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?