ANA SAYFA > İZMİR > İGC Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınadı

İGC Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İGC Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınadı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınadı.

Saldırının tüm cesur kalemleri korkutmaya yönelik olduğunu söyleyen Misket Dikmen, “Bu çirkin saldırı Ahmet Hakan’ın bazı isimler tarafından hedef gösterilmesinin sonucudur. Basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bu saldırının asıl amacı tüm cesur kalemlere gözdağı vermektir” diye konuştu.

Saldırganların yakalanmasının olumlu bir gelişme olduğunu ancak olayın arkasındaki isimlerin de mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini belirten İGC Başkanı Misket Dikmen, şunları söyledi:

“Hürriyet Gazetesi’nin etkin yazarlarından Ahmet Hakan Coşkun’a yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Ahmet Hakan’ın saldırıdan ağır yara almadan kurtulması ve saldırganların yakalanması sevindiricidir. Ancak önemli olan bir süredir açıkça tehdit edilen Ahmet Hakan’a yönelik bu saldırıyı organize edenlerin ortaya çıkarılmasıdır. Geçmişte de gazeteciler öldürülerek, dövülerek, hapse atılarak susturulmaya çalıştı fakat hiç biri yılmadı. Ahmet Hakan gibi cesur kalemler de bu tür alçakça saldırılara göz yummayacaktır ve kendi ifadesiyle ‘doğru bildiği yolda ilerleyecektir’. Ülkemizdeki basın ve ifade özgürlüğüne kara bir leke daha düşüren bu saldırıyı şiddetle kınıyor, Ahmet Hakan Coşkun başta olmak üzere Hürriyet Gazetesi ailesi ve basın camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da Sanat sezonuna muhteşem başlangıç
Sonraki Haber Sındır,''Milletimiz, bu sefer AKP’ye kırmızı kart gösterecek!''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?