ANA SAYFA > EĞİTİM > İFK'da Makaton Dili eğitimi verildi

İFK'da Makaton Dili eğitimi verildi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İFK'da Makaton Dili eğitimi verildi

Kısaca işaret dili ile seslerin fonksiyonel olarak birlikte kullanıldığı, İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerinde engelliler ve göçmenlerle daha rahat iletişim kurmak amacıyla geliştirilen Makaton dili Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Fatih Koleji’nde proje konusu oldu.

Avrupa Birliği Erasmus+ KA2 projesinde İngiltere, Romanya, Avusturya ve Belçika’dan okullarla birlikte çalışan İzmir Fatih Koleji geçtiğimiz hafta “Makaton Dili” projesine ev sahipliği yaptı.

İngiltere’nin koordinatör olduğu projede İngiltere, Romanya, Avusturya ve Belçika’dan gelen proje ortağı misafir öğretmenler 3 gün boyunca İzmir’de proje çalışmalarına katıldılar. İzmir Fatih Koleji’nde 20 Türk öğretmenin katıldığı Makaton Dili (İşaret Dili) seminerleri düzenlendi. Seminerlerde İngiltere’den gelen öğretmenler Makaton dili eğitimi verdi. İngiltere’den 2, Belçika’dan 3, Romanya’dan 2 ve Avusturya’dan 1 öğretmenin katıldığı toplantılarda tüm ortak ülke dillerine çevrilen kelimelerin okuldaki öğrenciler tarafından resimlenmesi ve bunların “Caring&Sharing” web sayfasında yayınlanması da sağlandı.

Avrupalı öğretmenler İzmir Fatih Koleji’ndeki derslere girdiler, İzmir’i ve çevresini de gezme fırsatı buldular. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Eğitim-Bir-Sen'li öğretmenler müdür yardımcılığına hazırlanıyor
Sonraki Haber İzmir ve İstanbul, Otizmli çocuklara destek için el ele verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?