ANA SAYFA > EĞİTİM > İAL Model Birleşmiş Milletler Konferansı İzmir Üniversitesi’nde yapıldı

İAL Model Birleşmiş Milletler Konferansı İzmir Üniversitesi’nde yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
İAL Model Birleşmiş Milletler Konferansı İzmir Üniversitesi’nde yapıldı

2012 yılından bu yana Model Birleşmiş Milletler konferansları düzenleyen İzmir Atatürk Lisesi’nin bu seneki ev sahibi İzmir Üniversitesi oldu.

Aralarında İzmir, İstanbul, Antalya, Antakya, Denizli’nin de olduğu çeşitli illerin 20 farklı lisesinden gelen 270 öğrencinin dünya gündemini tartışmak için buluştuğu İzmir Atatürk Lisesi Model Birleşmiş Milletler Konferansı (MUN - Model United Nations), İzmir Üniversitesi Necdet Doğanata Sağlık Yerleşkesinde yapıldı. Konferansın kapanışında İzmir Atatürk Lisesi mezunu gazeteci Murat Birsel, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sertif Demir konuşma yaptı. MUN Kulüp Danışman Öğretmeni Nihal Aral’ın da bulunduğu kapanış töreninde İzmir Atatürk Lisesi MUN Konferansı Genel Sekreteri Deniz Yontuk konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etti. Konferansın gündem başlıkları “Mülteci Krizi”, “Silahsızlanma” ve “Yurtta Sulh, Dünyada Sulh” idi.

Çözüm önerileri dile getirildi

Tipik bir Birleşmiş Milletler Konferansı şeklinde düzenlenen MUN konferansında öğrenciler, kendileri için belirlenen ülkelerin delegesi olarak Güvenlik Konseyi, Ekonomik ve Sosyal Konsey, Silahsızlanma Komisyonu gibi birimlerde görev aldı. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi delegeleri Ortadoğu ve Avrupa’daki Mülteci Krizini görüşüp çözüm önerilerini dile getirdi. Güvenlik Konseyi uluslararası barış ve güvenlik, Silahsızlanma Komitesi Ortadoğu’daki nükleer karmaşa, Ekonomik ve Sosyal Konsey savaşların dünya ekonomisine etkisini azaltacak önlemler üzerine görüşmeler ve çözüm önerileriyle dört günlük oturumlarını tamamladı.

Kapanış töreninde söz alan gazeteci Murat Birsel Türkiye’nin Birleşmiş Milletler çalışmaları hakkında bilgi verirken Rektör Kayhan Erciyeş İzmir Üniversitesi’nin İzmir’deki Suriyeli mültecilere yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Sertif Demir ise dünyadaki silahsızlanma sorununu tarihsel boyutu ile özetledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 2. BALEV Kariyer Günü, İş ve Staj Arayanları, İşverenlerle Buluşturuyor
Sonraki Haber Pınar Su “Gelecek Bizim” dedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?