ANA SAYFA > İZMİR > ''Haydi Çalışanlar Tatile'' projesine tam destek

''Haydi Çalışanlar Tatile'' projesine tam destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Haydi Çalışanlar Tatile'' projesine tam destek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl başkanlığı tarafından geliştirilen “Haydi Çalışanlar Tatile” adlı turizm destek projesine sektör temsilcileri ve iş dünyasından güçlü destek geldi. Türkiye’nin ve İzmir’in önde gelen temsilcileri “Böyle bir projenin İzmir’den çıkmış olması ayrı bir öneme sahip. Mükemmel bir fikir ve çalışma. Biz bu konuda gerekeni yapmaya hazırız”.

Projenin tanıtımı için başlattıkları ziyaretleri tamamladıklarını açıklayan MHP İzmir Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, “İl başkanımız Necat Karataş’ın talimatlarıyla sektörün içinde bulunduğu zor döneme yönelik “Haydi Çalışanlar Tatile” adlı projemizi hazırladık. Önceki gün TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy’u da İstanbul genel merkezde ziyaret ederek bu konuda şimdilik son görüşmemizi gerçekleştirdik. Projemiz hem işadamlarımızdan hem de turizm sektörü temsilcileri tarafından heyecanla karşılandı. Ziyaretlerimizde çok güçlü destek gördük. Milli bir sektör olan Türk Turizmine yine milli bir projeyle katkı sağlamak gerçekten onur verici. MHP olarak her alanda milletimizin faydası için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim parti olarak projeden bir beklentimiz yok, tek amacımız ülkemizin kazanması ve menfaati. Duyarlılık gösterip bizlere destek olan herkese bilhassa Partimizin AR-GE Komisyon Başkanı Bekir Hastürk’e teşekkür ediyoruz. Şimdi önemli olan bu projenin gerçekleşmesinde gereken adımları atmaktır” diye konuştu.

Çalışanlar turizmi canlandıracak

Projenin ilgiyle karşılandığını ve ciddi bir destek bulduğunu ifade eden MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, üst düzey buluşmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. MHP’nin “Sektörlerin Dayanışması” prensibine dayanan projeyi haftalar süren bir çalışmayla ortaya çıkardıklarını kaydeden Bulut, “Haydi Çalışanlar Tatile” projemizi hazırladıktan kısa bir süre içerisinde ziyaretlerimize başladık. Projemize yönelik, EBSO Başkanı Sayın Ender Yorgancılar, İZSİAD Başkanı Sayın Hasan Küçükkurt, EGİAD Başkanı Sayın Seda Kaya, TURAFED Başkan Vekili ve ETİK Başkanı Sayın Mehmet İşler, TURSAB Başkan Danışmanı Sayın Hande Arslanalp ve son olarak da TURSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy ile İstanbul Genel Merkezde bir araya geldik. Görüştüğümüz tüm paydaş temsilcilerinin bizlere gösterdiği yakın ilgi ve takdir ile proje uygulamaya dönüşme potansiyelini yakaladı, yani ivme kazandı. Turizm Sektörümüz gerçekten her yönüyle milli bir sektör, biz de yerli ve milli bir proje ile destek vermek istedik. Şimdi projenin gerçekleşmesi üzerine zemin oluşturulması için çalışacağız” dedi. Görüşmelerde projenin heyecanla karşılanmasından dolayı duydukları memnuniyeti de dile getiren Bulut, özellikle İZSİAD Başkanı Sayın Küçükkurt’un projeye “İşçi mutlu, işveren mutlu” diyerek projeye slogan eklediğini ve diğer başkanlar gibi tam destek sözü verdiğini bildirdi.

28 Milyon çalışan tatile çıkacak

Projenin merkezinde çalışanlar, işverenler, seyahat acenteleri ve turizm tesislerinin olduğuna dikkat çeken Bulut, şöyle devam etti; “Projemize göre senelik izinlerini hak eden her çalışan alternatifli olarak tatil imkânına kavuşacak, acenteler turizm tesisleri ile çalışanlar arasında köprüyü kuracak ve çeşitli kampanyalarla satış yapabilecek. Kamu desteğinin de sağlanmasıyla büyük bir kazanç olarak ülke ekonomisine dönecek. Bu sayede sektör rahat bir nefes alacak. Yatak sayımız 1,5 milyon, çalışan potansiyelimiz ise 28 milyondur. Turizm sektörümüz için bu sayı büyük bir pazarı ifade ediyor”.

Sektör Temsilcilerinin toplantılarda dile getirdikleri görüşleri

Başaran Ulusoy; Birlikte Aşacağız

Projemizi TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Çok önemli ve zorlu bir dönemdeyiz. Bu dönemde ekonomimizi ve istihdamımızı kurtarmak zorundayız. “Haydi Çalışanlar Tatile” projesi çok değerli ve önemli bir proje. Bu projeyle Türkiye kazanır, biz destekliyoruz. El birliği ile bu sorunu aşacağız, aşmak zorundayız. Kamu desteği ve özel sektörün desteği için hemen şimdi girişimlere başladık. Önümüzdeki günlerde önemli adımlar atacağız. Sektör adına proje için çok teşekkür ederim. Zorlukları birlik olarak aşmak için çalışmak gerçekten güzel, birlikte aşacağız, buna inanıyorum”.

Ender Yorgancılar; “Herkes üzerine düşeni yapmalı”

“Turizm Sektörünün ülke ekonomisi için çok önemli bir kaynak oluşturduğunu biliyoruz, bu sebeple herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini düşünüyoruz. Biz oluşturulacak zeminde üzerimize düşen katkıyı sunmaktan kaçınmayız. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum”.

Hasan Küçükkurt; “İşçi mutlu, işveren mutlu”

“Proje çok ama çok değerli. Gerçekten sektör için ciddi fayda sağlayacaktır. Türkiye’nin kazanacağına inandığım bu projeye tam destek vereceğim. Ben bu projeyi şu sözlerle sloganlaştırmak ve katkı koymak isterim. “İşçi mutlu, işveren mutlu” demek istiyorum. Ben projeye ilişkin üzerime düşen her türlü göreve varım.

Böyle bir proje hem işverenlere hem de işçilere önemli fayda sağlar, kesin inanıyorum”

Seda Kaya; “EGİAD olarak destekliyoruz”

İzmir bir turizm kenti. Böyle bir projenin İzmir’den çıkması bence çok önemli ve çok güzel. En üst düzeyde desteğe ve her türlü girişime katkı sağlamaya hazırız. Projeyi hazırlayanlara teşekkür ediyorum.

Mehmet İşler; “Önce İzmir ve Egeden”    

“Gerçekten Türk turizmine faydalı bir proje hazırlanmış. İlk olarak İzmir ve Ege bölgesinden bir pilot bölge oluşturarak ülke geneline yayabiliriz. Yasal her türlü girişim için biz şimdiden çalışmalarımızı başlatıyoruz. Proje için güçlü bir zemin oluşturacak ve bu konuda elimizden geleni yapacağız”

Hande Arslanalp: “Çok değerli bir adım

“Zor günler geçiren sektörümüz için atılmış çok değerli ve özel bir adım. Projeyi hem sonuna kadar destekliyor hem de uygun zeminlere taşınması için çalışmalarımızı yapacağız.

Beydağlı; Sektör milli reçete milli

Turizm sektörünün genç ve etkin temsilcilerinden Apple Turizm Yatırılmlarının yönetim kurlu üyesi ve Ceo’su Mahmut Beydağlı da “Haydi Çalışanlar Tatile Projesi” için şunları söyledi;  “Türkiye’nin en önemli iş kolu ve 50 iş kolunu da yakından etkileyen Turizmin kan kaybetmesi her şeyden önce ülkemize zarar veriyor. Turizmden elde edilen gelir, bütçemizin en önemli kaynağı, istihdamda önemli bir alan ve tarım, gıda ve ulaşım sektörleri başta olmak üzere birçok iş kolu turizme bağımlı. Türk Turizmi yaşarsa Türkiye yaşar. Boşuna bacasız fabrika denmiyor. Biz işletmeciler olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız, bu bir bakıma milli vazifedir. Projeyi destekliyorum. Milli sektörümüze milli bir proje, bu konuda elimizden geleni yapacağız.” dedi

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Rüzgar'ın belgeselini çektiler
Sonraki Haber Karşıyaka-Göztepe derbisinin tarihi belli oldu...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?