ANA SAYFA > SAĞLIK > “Hayata Uzanan El siz Olun”

“Hayata Uzanan El siz Olun”

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
“Hayata Uzanan El siz Olun”

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü “Hayata Uzanan El siz Olun” sloganı ile başlattığı Organ Bağışı çalışmalarına, kuran kursu öğreticilerine Organ Bağışı ve Önemi eğitimi ile devam ediyor.

Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Karşıyaka Müftülüğü işbirliği ile Müftülük Kuran Kursu Öğreticilerine “Organ Bağışı ve Önemi” konusunda Gültekin Camiinde kadın öğreticilere ve imamlara yönelik eğitim düzenledi. 

Yapılan eğitimde Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil, Karşıyaka İlçe Müftüsü  Cahit Erhun, Organ Bağışı Birim Sorumlusu Dr. Eray Aybar, Kuran Kursu Öğreticileri, cami imamları ve organ bağışı birim çalışanları katıldı. İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil yaptığı açılış konuşmasında organ bağışının hayat kurtarmak adına öneminden bahsederken, İlçe Müftüsü Cahit Erhun ise dinimizce organ bağışının ve hayat kurtarmanın cahiz olduğunu, bir insanın yapabileceği en güzel hayır işlerinden biri olduğunu söyledi.

Organ Bağışı Birimi çalışanlarından Burcu Çiyanlı tarafından katılımcılara “Organ Bağışı ve Önemi” ni anlatan eğitim verildi. Organ Bağışı Birimi çalışanları tarafından Karşıyaka’da bulunan tüm kuran kurslarına gidilerek Kuran Kursu kursiyerlerine eğitim verilecek ve organ bağışı anlatılarak, bağışçı olmak isteyenlerin bağış formları doldurulacaktır.

İzmir Türkiye genelinde 23.647 bağışçı sayısı ile ülkemiz genelinde birinci sıradadır. Karşıyaka ise en çok bağış yapan ilçe olarak ilk sıralarda yer almaktadır. Karşıyaka İlçe Sağlık Müdürlüğü organ bağışı çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Halk eğitimleri, okul eğitimleri, kamu kurum ve kuruluşlarında, sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde yapılan eğitimler ve toplumun yoğun olarak bulunduğu yerlerde açılan standlar ile Organ Bağışı ve önemi anlatılarak hayata uzanan bir el de siz olun slogani ile bağışçı sayısının artması amaçlanmaktadır.

Haber ve Fotoğraf: Yılmaz Durmaz /Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Rotary'den yılın meslek ödülü
Sonraki Haber Karşıyaka Belediyesi WhatsApp’ta

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?