ANA SAYFA > İZMİR > Hamza Dağ: ''Yüzyılın Seçimi''

Hamza Dağ: ''Yüzyılın Seçimi''

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Hamza Dağ: ''Yüzyılın Seçimi''

AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Hamza Dağ, halkın nabzını tutmak için Bayraklı Cengizhan Mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin önemine vurgu yapan Hamza Dağ, “4 yıllık bir seçim olmaktan çıkacak. Bu seçim önümüzdeki yüzyılların seçimidir” dedi.

Her zaman misafir olarak kucaklandığı yerin Bayraklı olduğunu belirten İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Yeni bir seçim dönemine giriyoruz. Yeni seçim demek yepyeni bir siyaset sahnesi demektir. 2015’de AK Parti’nin dışındaki iki partiye bakıyorsunuz. CHP ve MHP’nin genel başkanlarının açıkladığı hedefleri bırakın tek başına iktidar olmayı koalisyonla bile iktidar olamayacak kadar. AK Parti’nin iktidar partisi olup olmayacağını sorgulamaktan ziyade acaba AK Parti anayasayı değiştirmek için gerekli çoğunluğa ulaşacak mı diye düşünülüyor. Karar milletimizindir. Koalisyona hazırız diyorlar. Bu millet koalisyondan ne çektiğini iyi biliyor. Koalisyonla kaybeden bir ülkeyi koalisyonla birşeyler kazandırmaya çalışmak bu milleti sevmek midir?” dedi.

HASTANE YAPIMINA TAM GAZ DEVAM

2011 seçimlerine giderken İzmir’e 35 proje ile geldiğini ifade eden Dağ, “Büyük bir çoğunluğunda önemli mesafeler kat ettik. Şimdilerde en çok konuşulan konu ise hastane. Hiçbir sorun yok ve herşey yolunda gidiyor. Şehir hastanesi denilen projede içinde 6 veya 7 hastanenin bulunduğu bir hastane kampüsüdür. Burada yapılan işte sadece hazırlık safhası bile çok uzun süren bir işten bahsediyorum. Hazırlık kısmında karşılaştığımız birkaç problem oldu. Birincisi Hatıra Ormanları’ndan dolayı açılan davalar vardı, 2. olarakta ağaçların taşınmasıydı.  20 Mayıs’ta mobilizasyon gerçekleştirilecek. Birileri çıkıp diyorki Finansbank’tan kaynaklanan bir para sıkıntısı var. Bu işin ben bir senedir takipçisiyim. Öyle bir sıkıntı yok. Ayrıca Osmangazi İmam Hatip Anadolu Lisesi bitmek üzere” diye konuştu.

4 YILLIK DEĞİL YÜZYILLIK BİR SEÇİM

2015 seçimlerinin 4 yıllık seçim olmadığını kaydeden Dağ sözlerine şöyle devam etti: “Anayasayı değişirecek bir çoğunlukla meclise girecek olursak bu seçim 4 yıllık bir seçim olmaktan çıkacak. Bu seçim önümüzdeki yüzyılların seçimidir. İktidar olmak için gerekli çoğunluktan ziyade Başkanlık modelini ülkeye kazandırmak için gerekli çoğunluğa ihtiyacımız var. Başkanlık modeli kültürümüzde ve tarihimizde var olan bir modeldir. Uygulamada birçok işlemi pratiğe çeviren bir modeldir. Milletvekili kimliğimi bir kenara bırakıp bir kardeşiniz olarak Başkanlık modelinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu bir model olduğunu söylemek istiyorum. 4 yıllık bir seçim mi yoksa 100 yıllık bir seçim mi olacak bu seçimlerde öğreneceğiz. Seçimimizi 100 yıldan tarafa kullanalım diyorum. Başkanlığa karşı çıkanlar, iktidar olma ihtimallerinin ortadan tamamen kalkacağını bildikleri için karşı çıkıyor.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kamil Okyay Sındır: ''Gelin oy verin…''
Sonraki Haber Tramvay Karşıyaka'da start alıyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?