ANA SAYFA > İZMİR > Halk, en çok devlet hastanelerini tercih etti

Halk, en çok devlet hastanelerini tercih etti

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Halk, en çok devlet hastanelerini tercih etti

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yaşam memnuniyeti Araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre halk yüzde 48,9 ile devlet hastanelerini tercih etti. Sosyal güvencesi olmayanlar için ise bu oran yüzde 66,2 oldu.

Araştırmanın sonucuna göre hastalık durumunda ilk olarak aile hekimi veya aile sağlık merkezlerine başvuranların oranı sosyal güvencesi olan fertlerde yüzde 32,7 iken sosyal güvencesi olmayan fertlerde yüzde 27,4 olarak belirlendi.

Hastalıkta ilk başvuruda devlet hastanelerinin tercih edilmesinin sebebi yüzde 30,3  ile zorunluluk oldu. Fertler üniversite hastanelerini yüzde 52,5 özel hastaneleri yüzde 57,1 oranında hizmetlerinden memnun oldukları için tercih ettiler. Türkiye genelinde fertlerin yüzde 75’i devlet hastanelerinin hizmetinden memnun olduğunu belirtti. Aile hekimleri veya aile sağlık merkezlerinden memnun olduğunu belirten fertlerin oranı yüzde 73,2 oldu. Sağlık kuruluşları arasında en düşük memnuniyet oranı yüzde 45,7 ile özel muayenehane hizmetleri.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Attila İlhan Karşıyaka'da anıldı
Sonraki Haber Sinemanın büyülü melodileri, dinleyicilerle buluşacak

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?