ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Attila İlhan Karşıyaka'da anıldı

Attila İlhan Karşıyaka'da anıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Attila İlhan Karşıyaka'da anıldı

Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Attila İlhan Şiir Yarışması, şairin 91. doğum yıl dönümünde, muhteşem bir gala ile son buldu. Usta şairin anısını yaşatmak ve edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül törenine, edebiyat ve sinema dünyasının önemli isimleri katıldı. Başkan Akpınar “Attila İlhan Karşıyaka, Karşıyaka Attila İlhan’dır. Ustanın anısını yaşatmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi tarafından usta şair Attila İlhan anısına bu yıl ikinci kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilecek olan Attila İlhan Şiir Ödülleri, muhteşem bir geceyle sahiplerini buldu. Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinliğe şiir, sinema ve yazın dünyasının tanınmış isimleri Sunay Akın, Fikret Hakan, Asım Gönen, Ataol Behramoğlu ile İlhan’ın şair dostları ve yüzlerce Karşıyakalı sanatsever katıldı. Geceye katılan usta isimler, Attila İlhan’ın şiirlerini okudu. Gecenin sunuculuğunu üstlenen Sunay Akın da Attila İlhan’ın hayatından kesitler sundu. Karşıyakalılara sanat şöleni yaşatan sanatçılar, Attila İlhan Şiir Ödülleri’nin geleneksel hale getirilmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek Karşıyaka Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyakamızı sanatın başkenti yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Karşıyakalı unutulmaz şairimiz Attila İlhan’ın anısını yaşatmak ve O’nun ışığında yeni şairler yetiştirmek için düzenlediğimiz şiir yarışmasına katılan herkesi kutluyorum. Karşıyakalılık; gücünü, ona değer verenlerden, üretenlerden ve tarihinden alır. Karşıyakalılık, ruhunu ve duruşunu, Mustafa Kemal Atatürk’ten, onun gösterdiği çağdaş, demokrat, laik ve devrimci yürüyüşten alır. Her zaman sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğiz. Çünkü Karşıyaka demokrasidir, Karşıyaka Cumhuriyet’tir, Karşıyaka Atatürk’tür. Karşıyaka var olduğunca, Attila İlhan hep yaşayacaktır. Edebiyatımızın, düşünce ve sanat hayatımızın ölümsüz kaptanını, büyük hatırasına adadığımız Şiir Ödülüyle de selamlamak, bizim doğal görevimizdir. Bu ödül sayesinde, bıraktığı ışıklı yoldan yürüyecek nice şairi, ülkemiz edebiyatına kazandıracağız” dedi.

244 eserin katıldığı yarışma birinciliği Abuzer Gülpınar ve Caner Gök Süeda paylaştı. Attila İlhan Emek Ödülü ise usta sanatçı Fikret Hakan ile Asım Gönen’e verildi. Aydın Uysal, Gökhan Demirci ve Güray Özçelik ise Özendirme Ödülü aldı. Dereceye girenler, ödüllerini Başkan Akpınar ve sanatçı konukların elinden aldı.

Yarışmanın jüri üyeliklerini ünlü şairler; Ataol Behramoğlu, Hüseyin Yurttaş, Tuğrul Keskin, Ünal Ersözlü ve Hidayet Karakuş yaptı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tolungüç: Kuracağımız kadro camianın yüzünü güldürür
Sonraki Haber Halk, en çok devlet hastanelerini tercih etti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?