ANA SAYFA > İZMİR > Güral: Kuzey Çevreyolu Aliağa'ya kadar uzatılsın

Güral: Kuzey Çevreyolu Aliağa'ya kadar uzatılsın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Güral: Kuzey Çevreyolu Aliağa'ya kadar uzatılsın

Menemen iş dünyası geçtiğimiz aylarda Koyundere’ye kadar getirilen Kuzey Çevre Yolu’nun Aliağa’ya kadar uzatılmasını istiyor. Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, Petkim ve Çandarlı Limanlarının açılmasıyla birlikte şu anki kamyon ve tanker trafiğinin üstüne günde 3 bin 300 adet TIR’ın daha Menemen’in içinden geçeceğini belirterek, yol sorunun acil bir şekilde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Şu anda bile Menemen’in trafik sıkıntısını en üst düzeyde yaşadığına dikkat çeken Güral, Karayolları tarafından Koyundere’ye kadar getirilen İzmir Kuzey Çevreyolu’nun Aliağa’ya kadar uzatılması gerektiğini belirterek “Otoyol uzatılmazsa Menemen biter” dedi.

 İzmir’in kuzey aksında faaliyetlerini sürdüren sanayici ve işadamları Menemen ekonomisinin canlanması için otoyolun Aliağa’ya kadar uzatılmasının şart olduğunu  ifade ettiler.

3 bin 300 TIR geçecek
Doğu ve güneydoğuda birçok yol, geçiş ve tünel çalışmaları olan Hükümet’ten Çandarlı ve Petkim Limanlarının açılmasına kısa bir zaman kala çevreyolunun Aliağa’ya kadar uzatılmasını talep ettiklerini ifade eden Güral, bu iki limanın açılmasından sonra günde 3 bin 300 adet TIR’ın limanlara ulaşacağını söyledi.

“İzmir ihmal edilmesin”
Menemenli sanayici ve işadamları olarak otoyolun projelendirilerek bir an önce hayata geçmesini beklediklerini belirten Güral, “Çandarlı limanı açıldığında otoyolunda açılması lazım yoksa İzmir’in kuzeyi yaşanacak bir yer olmaktan çıkar. Devletin başka yerlerde yaptığı projeleri gördükten sonra bizim taleplerimizin büyük projeler olmadığını düşünüyorum. Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın açılışını seçimlerden öncesine yetiştirdiği Konak Tüneli çok hoşumuza gitti. Doğu ve güneydoğu da bu yollardan çok yapıldı fakat İzmir hep ihmal edildi. İzmir’i göz ardı etmesinler. Sanıyorum güneş İzmir’i ısıtınca insanlarımız da biraz rahatlama oluyor. İzmirliler olarak ayağa kalkmamız lazım diye düşünüyorum” dedi.

“Menemen’in içinden transit geçiş istemiyoruz”
Mevcut haliyle bile Menemen’in toz dumandan geçilmediğini ifade eden Güral, iki limanın da açılmasıyla birlikte ilçede büyük bir trafik sıkışıklığının yaşanacağını belirterek “Bugün bile binlerce araç kuzeye gitmek için Menemen’in göbeğinden geçiyor. Bu hem sanayimizi, hem ticaretimize sekte vurmasına neden oluyor. Artık Menemen içinden transit geçişlerin yapılmasını istemiyoruz” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Meclis üyesiyle tartışan bayanın arabasını yaktılar!
Sonraki Haber CHP’li Sındır: Halkın gündeminde seçim değil geçim var

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?