ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sındır: Halkın gündeminde seçim değil geçim var

CHP’li Sındır: Halkın gündeminde seçim değil geçim var

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sındır: Halkın gündeminde seçim değil geçim var

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır seçim bölgesinde sürdürdüğü ziyaretlerine Urla Bademler Köyü’nde devam etti. Türk kooperatifçiliğinin unutulmaz ismi, Gümrük ve Tekel eski Bakanı Mahmut Türkmenoğlu’nu, mezarı başında düzenlenen 23. ölüm yıldönümü anma törenine katıldı. Ardından da Tahtacı Derneklerinin düzenlediği şenliğe katılan Sındır, gündeme ilişkin konularda açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Türkiye’de 7 Haziran seçimleri sonrasında oluşan parlamento içinden henüz bir hükümet oluşamaması nedeniyle bir yönetim boşluğu olduğunu belirten Sındır, “her gün gelen terör, saldırı ve şehit haberleri ile yurttaşlarımız büyük üzüntü ve huzursuzluk içerisinde. Bir savaş içerisine sürüklendiğimiz, belirsizliğin arttığı bir dönemdeyiz. Ümit ederim bugün içinde bulunduğumuz çatışma, korku ve gelecek endişesi biran evvel sona erer ve huzura çıkarız. En kısa sürede ülkemiz, hepimiz huzur ve güvenin egemen olduğu bir ortama kavuşuruz” dedi.

Halk sorunlarına çözüm bekliyor…

Ülkenin biran önce yeni hükümete kavuşması gerektiğini ifade eden Sındır sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimizin 7 Haziran’da sandığa yansıttığı iradenin gereği hayata geçirilmelidir. Bugün, huzursuzluğu ve karamsarlığı ortadan kaldırmak, vatandaşlarımızın sorunlarını gidermek öncelikli görevimiz olmalıdır. Halkımız bizden sorunlarına çözüm bulunmasını, işsize iş bulunmasını, asgari ücretin arttırılmasını, emeklisine insanca yaşama olanağı sağlanmasını beklemektedir.  Kan ve gözyaşının son bulmasını, ateş çemberiyle çevrili bu coğrafyada güçlü, bağımsız ve kalkınmış, barış adası bir ülke yurttaşı olarak yaşamak istemektedir. CHP olarak bunun bilinci ile hareket ediyor, sorumlu ve yapıcı bir politika ile ülkemizin önünü açacak çalışmalara gayret ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu da bu uğurda millet ve memleket duyarlılığı ile hareket etmekte, ülkemiz için büyük bir özveri ile çaba göstermektedir. Zaman ülke sorumluluğu ile davranma, ülkemiz için yapılacak faydalı çalışmalara omuz verme zamanıdır.”

Kooperatifçilik toplumsal bir olgudur

Ölüm yıldönümünde, mezarı başında anılan Mahmut Türkmenoğlu ile ilgili olarak da Sındır, “üstadımız, bakanımız, güzel insan; kardeşliği, dostluğu paylaşmayı önce kendi içselleştirmiş sonra da bütün hayatına yansıtmış bir insan, sevgili Mahmut Türkmenoğlu’nu saygıyla anıyoruz. Mahmut Türkmenoğlu’yla birlikte kooperatifçiliğin sadece, ekonomik çıkar ve menfaat birliği olmadığını aynı zamanda sosyal bir olgu olduğunu göstermiştir. Kooperatifçilik birlikte, imece usulü ekmeği, tuzu, biberi paylaşabilmenin çok önemli bir örgütlenme biçimidir. Kooperatifçilik kardeşliğin, sevginin paylaşıldığı, bölüşüldüğü, dayanışmanın en üst düzeyde olduğu örgütlenme biçimidir. Bu vesileyle bir kez daha sevgili Türkmenoğlu’nu saygıyla, rahmetle ve özlemle anıyoruz” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Güral: Kuzey Çevreyolu Aliağa'ya kadar uzatılsın
Sonraki Haber Öztürk: Çandarlı'yı bölgenin tedarik üssü yapalım

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?