ANA SAYFA > EKONOMİ > Güney Afrikalı Büyükelçi’den İzmir çıkarması

Güney Afrikalı Büyükelçi’den İzmir çıkarması

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Güney Afrikalı Büyükelçi’den İzmir çıkarması

Türkiye’ye yeni atanan Güney Afrika Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, ülkesinin 22. Özgürlük Yılı kutlamaları kapsamında İzmir’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Sırasıyla İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanvekili Erdoğan Çiçekçi ve son olarak Ege Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü’yü Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Başkonsolosu Tamer Taşkın ile birlikte ziyaret eden Büyükelçi Malefane, barındırdığı genç nüfus sayısından dolayı iki ülkenin de birbirine çok benzediğini söyledi.

Gün sonunda gerçekleştirdikleri ziyaretleri değerlendiren Malefane, gerek kamu yöneticileri gerekse de iş adamlarıyla yaptıkları ikili görüşmelerde iki ülke arasında yapılabilecek olan işbirliklerinin ele alındığını ifade etti.

Bundan tam 22 yıl önce özgürlüğe kavuşan Güney Afrika’nın, Türkiye Cumhuriyeti’ni her zaman yanında gördüğünü anlatan Malefane, “Özgürlüğümüzün yanı sıra ekonomik özgürlüğümüzü de kazanan bir ülkeyiz” dedi.

Genç işadamları işbirliği yapacak

Güney Afrika’nın gelişmekte olan ülkelerden birisi olduğunu ifade eden Büyükelçi Malefane, “Güney Afrika, Afrika’daki diğer ülkeler arasında daha ileri bir seviyede. Ülkemizdeki genç nüfus oranımız yüzde 42, işsizlik oranı ise yüzde 25’ler civarında. Hükümetimiz bu işsizliği önleyecek çalışmalar yapıyor ve bu çalışmalar önümüzdeki kalkınma planının birinci maddesi. Ekonomimizi canlı tutmak için de ticari faaliyetlerimizi geliştirmenin yollarını arıyoruz. EGİAD’ta yaptığımız toplantıda iki ülkenin genç işadamlarını buluşturma imkanı sağlayabileceğimizi konuştuk. İstendiği takdirde bunun için güzel bir ortam oluşturabiliriz” dedi.

İhracata engel yok

Güney Afrika’da özellikle tekstil ve otomotiv alanında bir talebin olduğunu hatırlatan Malefane, “Özellikle bu konuda çalışmalar yapabilecek iş adamlarını ülkemize bekliyoruz. Barındırdığı özellikleriyle ülkemiz her açıdan avantajlara sahip. Güney Afrika’ya yapılacak olan ihracatta hiçbir kota engeli yok. Bu yüzden Türk işadamlarına çağrıda bulunuyoruz. Gelin birlikte çalışalım” diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Derbi biletleri satışa çıktı...
Sonraki Haber AK Partililer, işaret dili öğrenecek

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?