ANA SAYFA > İZMİR > AK Partililer, işaret dili öğrenecek

AK Partililer, işaret dili öğrenecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
AK Partililer, işaret dili öğrenecek

AK Parti İzmir İl Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı işaret dili eğitim programı başlattı.

Önceki gün AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen özel işaret dili başlangıç eğitimine AK Parti İzmir Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz ile birlikte Ana Kademe ve Kadın Kolları İl Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Eğitime ilişkin açıklamalarda bulunan İl Başkan Yardımcısı Nazmi Yılmaz, ‘İşitme Engellilerin toplumda yaşadıkları en büyük sorun "anlaşılamamak" ve bunun için de kendi ifadeleriyle "anadilleri” olan, işaret dilinin Anayasal bir hak olarak tanımlanmasını hükümetimizden talep etmişlerdi. Çünkü "anlaşılamamanın" bedelinin ne kadar ağır olduğunu iyi biliyorlar. Bizde bu noktadan yola çıkarak engelleri aşmak için İzmir’de bir farkındalık yaratalım istedik. Parti olarak bu hareketi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sn. Prof. Dr. Nükhet Hotar Ankara’dan başlattı. Bizde bu kıvılcımı İzmir’e yayarak İl Başkanımız Bülent Delican’ın önderliğinde farkındalık eğitimini öncelikle kendi teşkilatlarımıza vererek yaygınlaştırmayı ve devam ettirmeyi düşündük. İşaret dili eğitmenimiz bu kapsamda yaklaşık 3 aylık bir periyot diliminde tüm ilçe teşkilatlarımıza bu eğitimleri verecek. Amacımız engelleri ortadan kaldırarak işitme engelli vatandaşlarımız ile toplum içerisinde daha rahat iletişim kurup, onları daha iyi anlayabilmek” dedi.

Parti içi eğitim faaliyetlerini destekleyen İl Başkanı Delican ise, “Aslında insan olarak hepimiz bir engelli adayıyız. Bugün işitebiliyorsak, yarın da işitiyor olacağımızın bir garantisi yok. Dolayısı ile bu engelleri ortadan kaldırmak adına bir farkındalık eğitimini AK Parti teşkilatlarımıza aktarıyoruz. Mutluyuz çünkü, işitme engellileri önemseyen, onların hali ile hemhâl olmaya çalışan yöneticilerimiz bu eğitimlere önem gösteriyor, katılım sağlıyor” dedi.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Güney Afrikalı Büyükelçi’den İzmir çıkarması
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?