ANA SAYFA > EKONOMİ > Gırgır balıkçılarının ağları belgelendi

Gırgır balıkçılarının ağları belgelendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gırgır balıkçılarının ağları belgelendi

2015-2016 yılı balık avcılığı sezonunun açılması ile birlikte su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, deniz ve iç sularda su ürünleri kalite ve stoklarının korunmasını sağlamak amacıyla İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 17 balıkçı teknesine 'Gırgır Ağı Ölçüm Belgesi' verildi.

Sahilevleri ve Güzelbahçe Balıkçı Barınaklarında İl Müdürlüğü teknik personelince yerinde ölçüm yaparak hazırlanan ve bir av sezonu geçerli olacak 17 adet 'Gırgır Ağı Ölçüm Belgesi' tekne sahiplerine teslim edildi.

Su ürünleri kalkınma plan hedeflerine ulaşılmasını sağlamak amacıyla 2012-2016 tarihleri arasındaki dönemde Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereğince Gırgır ağı kullanan balıkçı gemileri için Bakanlık İl veya İlçe Müdürlüklerinden ağlarının derinliğini gösterir, bir av sezonu geçerli olan, "Gırgır Ağı Ölçüm Belgesi" nin alınması zorunlu tutuluyor.

İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre belge, balık avcılığı yapan teknelerde, aynı zamanda ağların göz açıklığı da kontrol edilerek veriliyor. Yapılan uygulamayla balıkçıların sadece yasal avlanma boyutuna gelmiş balıkları avlaması sağlanırken, daha küçük boylardaki balıkların avlanması engellenmiş oluyor.

Denizlerimizdeki Balık Stoklarını Korumalıyız

Denizlerdeki balık stoklarının korunması için bu uygulamanın yapılmasının ve daha sonra takip edilmesinin şart olduğunu belirten İl Müdürlüğü yetkilileri "sürdürülebilir balıkçılık’’ için su ürünleri konusunda birçok çalışma yapıldığını, bu çalışmanın da mevzuat kapsamında uyulması gerekli bir zorunluluk olduğunu dile getirdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Delican’dan ‘Sarı’ ziyaret
Sonraki Haber Anadolu kültürü BOSPA'da buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?