ANA SAYFA > EKONOMİ > Gençlerde istihdam oranı %34'te kaldı

Gençlerde istihdam oranı %34'te kaldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençlerde istihdam oranı %34'te kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), 2015 yılı İşgücü İstatistiklerini açıkladı. Buna göre; Türkiye’de genç nüfusun yüzde 34,1’inin istihdam edildiği yüzde 7,8’inin ise işsiz olduğu belirlendi.

Hanehalkı İşgücü Araştırması 2015 yılı sonuçlarına göre, Türkiye’de 15-24 yaş grubundaki nüfusun yüzde 34,1’i istihdamda olanlardan, yüzde 7,8’i ise işsizlerden oluşuyor. İstihdam edilenler ile işsizlerin toplamından oluşan işgücünün, genç nüfustaki oranı yüzde 41,9 iken gençlerin yüzde 58’i işgücü dışında yer alıyor.  Bunların önemli bir bölümünü eğitim ve öğretimine devam eden gençler oluşturuyor

İstihdamdaki gençlerin dörtte biri hizmet ve satış elemanı olarak çalışıyor.Araştırma sonuçlarına göre, istihdam edilen gençlerin yüzde 24,9’u “hizmet ve satış elemanı” olarak çalışırken, yüzde 20,7’si “nitelik gerektirmeyen işlerden çalışanlar”, yüzde 17,1’i ise “sanatkarlar ve ilgili işlerde çalışanlar” meslek grubunda yer alıyor.

Gençlerde en düşük paya sahip meslek grupları ise yüzde 0,8 ile “yöneticiler”, yüzde 4,8 ile “profesyonel meslek mensupları” ve yüzde 5,4 ile “teknisyenler, teknikerler ve yardımcı profesyonel meslek mensupları” olarak sıralanıyor.

Gençlerin yüzde 59,7’i ücretli olarak sürekli bir  işte çalışıyor. İstihdam edilen gençlerden yüzde 59,1’i sürekli, yüzde 18’i geçici olmak üzere toplamda yüzde 77,2’si ücretli veya yevmiyeli olarak çalışıyor. Gençlerin yüzde 19,2’si ücretsiz aile işçisi, yüzde 3’ü kendi hesabına, yüzde 0,7’si ise işveren olarak çalışıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başbakan Yıldırım, stat sorununa el attı
Sonraki Haber Egemen Güven, NBA Draftları için A.B.D'ye gitti

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?