ANA SAYFA > GÜNDEM > Gençler, Çanakkale ruhunu yaşadı

Gençler, Çanakkale ruhunu yaşadı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gençler, Çanakkale ruhunu yaşadı

Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM), Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü nedeniyle öğrencileri büyük destanın yazıldığı topraklara götürdü. Savaş alanlarını gezerek vatan uğruna can veren şehitlerin kahramanlık hikayelerini dinleyen gençler, duygu dolu anlar yaşadı.

Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü olan 18 Mart etkinlikleri kapsamında her yıl öğrenciler için Çanakkale gezisi düzenleyen Karşıyaka Belediyesi bu sene de geleneği bozmadı. Geçen hafta sonu gerçekleşen geziye, KARGEM’de eğitim alan 80 öğrenci katıldı. Gençler, 6 öğretmen ile birlikte, Karşıyaka Belediyesi tarafından tahsis edilen iki otobüsle Çanakkale’ye gitti.

İki günlük gezi kapsamında; Çanakkale Şehitler Abidesi ile Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı ve Rumeli Mecidiye Şehitliği, Kilitbahir Kaleleri, 57. Alay Şehitliği, Kanuni Kulesi, Soğanlıdere Şehitliği ve Yeni Zelanda Anıtı ziyaret edildi. Bigalı Köyü’ndeki Atatürk Evi Müzesi gezildi. Tarihe tanıklık eden Karşıyakalı gençler, ziyaretleri boyunca büyük zaferin öyküsünü de büyük heyecanla dinledi. Öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafları çektirerek duygu dolu anları ölümsüzleştirdi.  

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve KARGEM yöneticilerine, bu anlamlı gezi için teşekkür eden öğrenciler, “Kitaplardan öğrendiğimiz büyük zaferin yazıldığı topraklara gelmekten büyük heyecan duyduk. Çanakkale ruhunu, tarihi destanın yazıldığı yerde yaşamak bizim için çok önemli bir deneyim oldu. Ülkemizin bağımsızlığı için canlarını veren şehitlerimizi andık. Bize bu fırsatı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MÜSİAD kanlı saldırıyı kınadı
Sonraki Haber Fenerbahçe maçının biletleri satışa çıkıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?