ANA SAYFA > GÜNDEM > Genç modacıdan fuara övgü

Genç modacıdan fuara övgü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Genç modacıdan fuara övgü

IF WEDDING FASHION İzmir sayesinde moda dünyası genç ve başarılı bir tasarımcıyla daha tanıştı. 500-600 derece sıcaklıkta erittiği kumaşlarla son derece şık giysiler tasarlayan Tülin Gülhan, geçtiğimiz yıl fuar kapsamındaki tasarım yarışmasında birinci olarak dikkatleri üzerine çekmişti. İlk kez bu yıl kendi koleksiyonundan oluşan defile hazırlayan genç modacı, “İzmir böyle bir fuara sahip olduğu çok şanslı” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından düzenlenen, alanında Avrupa’nın en büyük fuarı IF WEDDING FASHION İZMİR – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, 9 yıldır gösterdiği başarıyla hem sektörün büyümesine hem de genç tasarımcıların yetişmesine imkan sağlıyor.

Dünyadan ve Türkiye’den sektör temsilcilerini buluşturan fuar kapsamında her yıl düzenlenen gelinlik tasarım yarışmasını geçtiğimiz yıl, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Tülin Gülhan kazanmıştı. Genç tasarımcının yüksek ısıda eriterek şekil verdiği kumaşı, dikiş makinesi kullanmadan tamamen elinde dikerek oluşturduğu gelinlik büyük beğeni kazanmış ve yarışmanın birinciliğine layık görülmüştü. Bir anda dikkatleri üzerine çeken Tülin Gülhan, yarışmanın ödülü olarak Avrupa’nın en büyük gelinlik fuarında kendi adına düzenlenen ilk defilesini gerçekleştirme imkanına kavuştu.

Her şey çok hızlı gelişti
Henüz 23 yaşında kendi tasarımı olan giysilerle bir defileye imza atmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Tülin Gülhan, “Yarışmanın ardından önümdeki kapılar birden açıldı. Her şey çok hızlı gelişti. Bunu ben de beklemiyordum” dedi.

2014 yılındaki yarışma için tasarladığı gelinlikte 500-600 derecede kumaşları eriterek değişik bir tasarım yaptığını vurgulayan Gülhan, “Benim işim daha çok dokuyla ilgili. Daha ilginç neler keşfedebilirim diye bir arayış içindeyim. Geçtiğimiz yılki yarışmada bu teknikle yaptığım gelinlik çok ilgi çekti ve birincilik ödülü aldım. Yarışmayı kazandığım açıklandığında çok mutlu oldu. İnanamadım, kendimi rüyada gibi hissettim. IF Wedding Fashion, Avrupa’nın en büyük gelinlik ve abiye fuarı. Bu nedenle bu yarışmanın ve kazandığım birinciliğin benim için ayrı bir önemi var. Bu fuar aynı zamanda genç tasarımların ve firmaların kendilerini göstermeleri için çok önemli bir fırsat. Böyle bir fuara sahip olduğumuz için çok şanslıyız” diye konuştu.

Tülin Gülhan, meslekte başarıyı hedefleyen arkadaşlarına da bazı önerilerde bulunuyor: “Her şeyden önce özverili olsunlar. Tasarım denen iş sadece çizimle bitmiyor. Kendi işlerini kendileri yapsınlar. Hiçbir zaman bir başkasına güvenip bırakmasınlar.

Londra’da yüksek lisans, sonra Türkiye
Tülin Gülhan’ın geleceğe dönük hedefleri ise büyük:
Londra’da yüksek lisans yapmak istiyorum. Orada yurtdışı bağlantılar kurduktan sonra Türkiye’ye dönüp üretimlerimi Türkiye’de yaptırıp hem yurtiçi hem yurtdışına açılarak bir marka oluşturmak istiyorum. Zirve diye bir şey yok bence. Bir gün zirvedeyken ertesi gün düşebiliyorsunuz. Hiçbir şeyin garantisi yok.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'ya da kar düştü...
Sonraki Haber Haber Bulunamadı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?