ANA SAYFA > EĞİTİM > Genç hekimler dişe dokunan nağmelerle coştu

Genç hekimler dişe dokunan nağmelerle coştu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Genç hekimler dişe dokunan nağmelerle coştu

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi “Beyaz Önlük Giydirme” töreni, fakültenin 77 genç Diş Hekimi adayı ve ailelerinin katılımıyla İKÇÜ konferans salonunda gerçekleştirildi.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal’ın evsahipliğinde düzenlenen törene, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Turan Gökçe, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Recep Sütçü, Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç.Dr. Mustafa Soyöz ve çok sayıda akademisyen katıldı.

İKÇÜ’de okumak bizim için büyük ayrıcalık”

Genç diş hekimi adayları adına konuşma yapan Nurminel Aydın, İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesinde okumanın ayrıcalığını yaşadıklarını söyledi. Diş Hekimliği Fakültesi Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Esra Uzer Çelik ise meslekte beceri kazanılması açısından müfredatta yer alan çok sayıda laboratuvar dersinin önemine değindi.

3 yılda gelinen nokta yüzümüzü güldürüyor”

Geleceğin Diş Hekimlerine seslenen İKÇÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Tancan Uysal ise 3 yılda gelinen başarılı noktayı şöyle özetledi: “Türkiye’nin en iyi, en dinamik diş hekimliği hocalarından ve asistanlarında oluşan bir akademik kadroyu kurduk. Amerika’da yayınlanan prestijli bir bilimsel dergide bir sayıda altı araştırması basılan bir fakülte olduk. Eğitimin bir bölümünün yurtdışında yapılması adına Almanya, İtalya, Polonya ve Finlandiya gibi ülkelerdeki diş hekimliği fakülteleriyle anlaşmalar imzalıyoruz. TÜBİTAK’a 2014 yılı proje başvuruları değerlendirildiğinde sağlık alanında en fazla araştırma projesi veren fakülteyiz. 18 uluslararası uyruklu öğrenci kontenjanına 400 kişinin başvuruda bulunduğu uluslararası tanınır bir fakülte haline geldik”

185 bin hastanın tercihiyiz”

Standartlarını dünyadaki örneklere göre belirlediklerini belirten Dekan Prof.Dr.Uysal, İKÇÜ Diş hastanesinin de İzmir’in ve bölgenin en önemli diş hastanesi konumuna geldiğini söyledi. Prof.Dr. Uysal, “28 Mart 2012’de ilk hasta bakmaya başladığımız günden bugüne 185 bin hastanın tercih ettiği, muayene olduğu, sırasının gelmesi için başka bir kuruma gitmeyerek 1 yıl süre ile sıra beklediği hastane durumundayız” diye konuştu.

Dünya standardında eğitim müfredatı”

Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, ise genç diş hekimi adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Rektör Prof.Dr.Akhan, hekimliğin hayatlarının ana merkezinde yer alması gereken bir süreç olduğunu ifade etti. Prof.Dr. Akhan, “Birer İKÇÜ’lü olarak çok şanslısınız.Diyoruz ki verdiğimiz eğitim dünyada verilen eğitimle bir olsun. İmkânlarımız çok iyi. Akademisyenlerimiz alanlarında yetkin, genç ve dinamik bir kadrodan oluşuyor. Öğrencilerimize en iyi imkanları sunabilmek için, canla başla çalışıyorlar. Bu yönde akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dişe dokunan nağmeler coşturdu”

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi  Mücahit Yalçın Öztüfekçi’nin eğitmenliğinde, fakülte bazında kurulan İlk İKÇÜ fakülte korosu verdiği müzik dinletisiyle büyük alkış aldı. Fakülte akademisyen ve idari personelinden oluşan koro sevilen TSM ve Halk Müziği ezgilerini seslendirdi. Öğrencilerin hazırladığı, eğitimlerinin ilginç yanlarını yansıtan ‘Perde Arkası’ adlı kısa film izleyenlerin beğenisini kazandı. Konuşmaların ardından 77 genç diş hekimi adayı, beyaz önlüklerini giyerek diş hekimi öğrenci andıyla mesleğe ilk adımı attı

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hedef, daha çok yabancı öğrenci
Sonraki Haber Hoşgeldin, 2014'ün son ayı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?