ANA SAYFA > İZMİR > Geleceğin ünlü moda tasarımcıları belirlendi

Geleceğin ünlü moda tasarımcıları belirlendi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Geleceğin ünlü moda tasarımcıları belirlendi

Türk Hazır Giyim ve Konfeksiyon sektörüne genç ve yenilikçi tasarımcılar kazandırmak amacıyla Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “EİB Moda Tasarım Yarışması” bu yıl 11. kez düzenlendi. Bir yıllık hummalı çalışmanın meyvelerinin toplanacağı “EİB Moda Tasarım Yarışması” final defilesi Container Hall’de yapıldı.

Yarışmanın birincisi Simurg isimli koleksiyonuyla Orkun Sevim oldu. İkinci olan isim Atmosfer adlı koleksiyonuyla Ufuk Akkaya olurken, üçüncülüğe Attachment adlı koleksiyonuyla Özge Gülen yerleşti.

EİB 11. Moda Tasarım Yarışması’nda final gecesi Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler yarışmanın hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti ve tüm finalistleri tebrik etti.

Kızılgüneşler; “11 yıl önce bu yarışma birliğin tümüyle kendi imkânları ve hiçbir destek almadan gerçekleştiriliyordu. Ancak bugün Ekonomi Bakanlığımızın tasarıma verdiği önem ile bu tarz çalışmalarımız artık destekleniyor, geçmiş dönemlerdeki yarışmaların başarısı çıtamızı daha yukarılara çıkarmak bize yön gösteriyor. Tasarım bölgemizden önemli bir yere geliyor. Yarışmamızda emeği geçen herkese bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“EİB Moda Tasarım Yarışması”nın Türk moda dünyasında marka haline geldiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ege İhracatçı Birlikleri Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, “Sektöre vizyoner tasarımcılar kazandırmak, ülkemizdeki moda endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak, genç tasarımcılara kendilerini kumaşlarla ifade etme özgürlüğü tanımak amacıyla çıktığımız yarışmamızda 11. yıla girdik. 10 yılın sonunda, moda tasarım yarışmaları arasında en çok bilinen ve genç tasarımcıların katılmak için yarışmanın takviminin açıklanmasını bekledikleri bir yarışma haline gelmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” diyerek görüşlerini paylaştı.

Finalde; yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülüne sahip oldu. Ayrıca EİB’in projesi Ekonomi Bakanlığı tarafından onaylanırsa derecedeki tasarımcıların yurt dışına gitme imkanı da doğacağı bilgisi paylaşıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber En kaliteli ürünler, en uygun fiyatlarla Kent&Koop’ta
Sonraki Haber Parkinson bedende sinsice yaşıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?