ANA SAYFA > GÜNDEM > Geleceğim Ol Derneği burs çıtasını yükseltecek

Geleceğim Ol Derneği burs çıtasını yükseltecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Geleceğim Ol Derneği burs çıtasını yükseltecek

Özellikle kız çocuklarına burs sağlanması amacıyla kurulan Geleceğim Ol Derneği (GOLD) ikinci yılını üyeleri ile bir araya gelerek kutladı.

Karşıyaka’da Buket pastanesinde düzenlenen bir kahvaltı programı ile bir araya gelen yüzü aşkın üye, daha çok kız çocuklarının okumasını sağlamak için burs çıtasını yükseltmeye karar verdi. Geleceğim Ol Derneği Başkanı Serdar Yavaşoğlu katılımcılara teşekkür ederek yaptığı konuşmada şunları söyledi. “GOLD olarak yalnız yaşayan kadınların kız çocuklarını okutmayı önemsiyoruz. Derneğimizin ikinci yılını tamamladık bugün. Her geçen gün hem üye sayımız hem de öğrenci sayımız artıyor. Tam bir kurumsal yapıda çalışıyoruz. Evlatlarımızın hepsinin notları yükseldi. Aileler ve biz çok mutluyuz. Onlardaki bu başarıyı görmek, hepimizi çok mutlu ediyor.

Dernek burs veriyor, sosyal etkinlikler, kültürel çalışmalar yapıyor
Sadece burs değil, ailelerin ekonomik sıkıntısı varsa gıda ve eşya yardımı yapıyoruz. Bu iki yıl içinde, öğrencilerimize burs, İngilizce, Almanca, satranç, resim, basket gibi kurslar da verdik. Çocuklarımızın sosyalleşmeleri için de projeler hazırlandı. Tiyatrolar, konserler, Atatürk’e ait müzelere, denize, uzay kampına geziler, sosyologlarla anne ve çocuklara eğitimler, deprem gibi farklı konularda seminerler düzenledik. Milli bayramlarımızda öğrencilerimizle birlikte katıldık. Okul öncesi tüm çocuklarımızın giysi ve kırtasiyelerini aldık.
Şu anda 90 bursiyerimiz var. Bursiyerlerimize İlkokul 400, orta okul 500, lise 600, üniversite 800 Türk Lirası burs sağlıyoruz. Bu burslar için 150 bağışçımız derneğe her ay en düzenli olarak 200 ile 1000 TL para yatırıyor.”

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz

PAYLAŞ
Beğendim 3 Muhteşem 3 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhuriyetin 100. yılı için 132 milyon adım
Sonraki Haber Bostanlıspor Oryantiringde Türkiye Şampiyonu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?