ANA SAYFA > GÜNDEM > Gaziler Derneği’ne 29 Ekim ziyareti…

Gaziler Derneği’ne 29 Ekim ziyareti…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gaziler Derneği’ne 29 Ekim ziyareti…

Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret eden Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel bundan sonra milli bayram törenleri sonunda gaziler ile dernekte bayramlaşılacağını söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 92. Yıl dönümü kutlamaları sonrasında Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Yıldıray Çığırgil ve Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret ederek gaziler ile bayramlaştı.

Karşıyaka Muharip Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı ziyaretlerinden memnuniyetini belirterek gaziler olarak türbinde oturmak istemiyoruz. Halkın arasında resmigeçitlerde yürümek istiyoruz dedi.

Taşçı sözlerini şöyle sürdürdü. “Kaymakamımız zaman zaman bizi ziyarete geliyor, bu da bizigururlandırıyor.Karşıyaka olarak çok şanslıyız.Sizin gibi bir kaymakamımızın olmasından da gurur duyuyoruz.

Tarihi tren istasyonu müze olsun

Eski tren istasyonu binasını müze olarak bize tahsis edilmesini istiyoruz. Müze olarak bize tahsis edilirse, tarihi binada sergileyeceğimiz tarihi doküman ve belgelerimiz var. Müzeye gelecek ziyaretçileri bizim gazilerimiz gezdirecek.”

Bayramlaşma ziyaretinde konuşan Kaymakam Yücel, gelecek bayramlarda tören sonrasında gazilerimizi ziyaret edip onlar ile bayramlaşmayı gelenek haline getireceğiz. Her bayram töreninden sonra geleceğiz bayram çayınızı içeceğiz.”

Havza da görev yaptığını,  havzanın milli mücadele tarihinde önemli bir yer olduğunu, yazdığı kitapta bu tarihi sürece değindiğini, havzada bayram törenleri sonrasında gazileri ziyaret ettiklerini, oradaki uygulamayI Karşıyaka’da da devam ettireceklerini söyleyerek, “ Gazilerimizin ellerinden öpüyoruz saygılarımızı sunuyoruz, gazilerimize şükran duygularımız var”  dedi.

Dini ve milli bayramlar tatil olarak görülüyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin dini ve milli bayramları tatil görme anlayışının bayramların özüne uygun kutlanmadığını belirterek şöyle konuştu. “Bayramlara katılmalarda azalma söz konusu.Cumhuriyetten inançsızlıktan değil, biraz da tercihlerinden kaynaklanıyor. Kente yaşıyoruz, tatil psikolojisi dini ve milli bayramları tatil olarak görüyor. Bunu bir kültürün erozyona uğraması gibi görüyorum. Bayramları birlikte kutlama duygusunu yeniden kazandırarak, dini ve milli bayramlarda özü ile hep birlikte kutlarız diye düşünüyorum”

Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, Adanaspor deplasmanında
Sonraki Haber Ülkü Ocakları Cumhuriyet için yürüdü

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?