ANA SAYFA > İZMİR > Gaziemir'deki fuarın çoğu bitti azı kaldı...

Gaziemir'deki fuarın çoğu bitti azı kaldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gaziemir'deki fuarın çoğu bitti azı kaldı...

Gaziemir’deki Fuar İzmir inşaatının yüzde 85 tamamlandı; enerji hattı deplasesi de gerçekleştirildi. İzmir Valisi ve milletvekillerini Fuar İzmir şantiyesinde ağırlayan Başkan Aziz Kocaoğlu, kent fuarcılığını 5 kat büyütecek projeyi bitirme noktasına geldikleri için bahtiyar olduklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent fuarcılığına yeni bir boyut kazandırmak için Gaziemir’de hayata geçirdiği ve inşaatının yüzde 85’i tamamlanan Fuar İzmir, Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyelerinin ardından bu kez İzmir Valisi Mustafa Toprak ile birlikte kentin milletvekillerini ağırladı. CHP milletvekilleri Oğuz Oyan, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, M. Ali Susam, Aytun Çıray, Mustafa Balbay, AK Parti milletvekilleri Hamza Dağ, Ali Aşlık, Rıfat Sait, bağımsız milletvekili İlhan İşbilen,  MHP İl Başkan Yardımcısı Selahattin Şahin, CHP İl Başkan Vekili Barış Erel ile birlikte 337 bin metrekarelik inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, 48 metre yüksekliğindeki kulede konuklarına salep ikram etti.

Gezinin ardından Fuar İzmir hakkında brifing veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, Türkiye’nin en büyük fuar alanı olacak dev kompleksin inşaatının hızla devam ettiğini, enerji hatlarının deplasesinin ise tamamlandığını söyledi. Gökçe, Fuar Sokağı’ndaki mermer kaplamaların yapımında Türkiye’nin dört bir yanından gelen mermerlerin yer alacağı bilgisini verdi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, projenin İzmir’in fuarcılık geleneğinde ulaştığı en büyük nokta olduğunu belirterek “Hizmet, turizm ve kültür-sanat  olmak üzere kentimizdeki esas büyümeyi, sıçramayı bu 3 sektörde sağlayacağımızı düşünüyoruz. Proje, İzmir’in fuar geleneğinde ulaştığı en büyük nokta. Bunu yan taraftaki otel ve kongre merkezi izleyecek. 25 Mart’tan itibaren İzmir, fuar kapasitesini 5 kat büyütecek altyapıya ulaşmış oldu. Türkiye’nin ve İzmir’in ekonomisinin gelişmesinde önemli bir nokta olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir projeyi 10 yıllık uğraşın ardından 3 ay sonra bitirme noktasına getirebildiğimiz için kendimizi bahtiyar hissediyoruz. Baktıkça, gördükçe böyle bir hazzı yaşıyoruz“ diye konuştu.

Böyle büyük bir projeyi kente kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu teşekkür eden İzmir Valisi Mustafa Toprak ise şunları söyledi: “Dışarıdan geçerken bir şeyler hissediyorsunuz ama içerisine fiilen girince de  devasa büyüklüğü görmüş oluyoruz. Kentimizin özellikle fuarcılık konusunda önemli hedefleri var. Bu hedefe gidecek yolda da böylesi mükemmel önemli alanların oluşturulması gerekiyor. Buraya baktığımızda mevcut fuar alanını alan olarak katlayabilecek metrekareye sahip. Prestijli bir yerde ulaşımın ağları üzerinde bulunuyor. Karayolları geçişiyle ilgili 3 gün önce bakanımız geldi, bu konuda çalışma noktası yapıldı. Karayolu bağlantısı en kısa zamanda yapılmış olur. İzmir, bu fuar alanıyla önemli bir değere daha kavuşmuş olacak” dedi. 

Rakamlarla Fuar İzmir
 337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanı ile toplam 50 futbol sahası büyüklüğünde olan fuar kompleksinde, 7 bloktan oluşuyor. Yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak yeni fuar kompleksi, 2500 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve amfi tiyatrosu ile sadece fuar zamanlarında değil haftanın her günü faaliyet gösterecek bir yaşam ve etkinlik alanı olarak tasarlandı. Yeni Fuar Kompleksi tamamlandığında, İzmir’i fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine de büyük ölçüde ulaştırmış olacak.Fuarın katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunacak 14 katlı seyir kulesi tamamlandı. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Yeni fuar kompleksi projesinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni fuar merkezinde 93 bin metrekarelik kapalı otopark alanı oluşturularak ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, 865 metrekarelik seminer salonu yer alacak. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve idari binalar bulunacak. Tesis; sergi holleri, seminer salonları, geniş otoparkı ve sosyal donatı alanları ile uluslararası standartlarda olacak.

Fuar merkezinin taban oturum alanı 240 bin toplam inşaat alanı 340 bin metrekare. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir’de tek başına yapılan en büyük proje olan yeni fuar alanı, Türkiye'nin en büyük Fuar kompleksi olacak. 20 bin 500 metrekarelik Fuar Meydanı ve 12 bin metrekarelik Fuar Platosu da proje çerçevesinde hayata geçiyor.
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar KSK'nin bir sonraki Galatasaray maçı da seyircisiz...
Sonraki Haber Karşıyakalı Berkan sözleşmeyi fesh etme hakkını kazandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?