ANA SAYFA > EĞİTİM > Gastronomi ve Mutfak Sanatları ilk öğrencilerini alıyor

Gastronomi ve Mutfak Sanatları ilk öğrencilerini alıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Gastronomi ve Mutfak Sanatları ilk öğrencilerini alıyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2015 – 2016 Eğitim-Öğretim Yılında ilk öğrencilerini almaya hazırlanıyor.

İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof.Dr. Atilla Akbaba, gerek akademik kadro gerekse uygulama mutfağı olarak tüm hazırlıklarının tamam olduğunu öğrencilerini beklediklerini kaydetti.

“Ülkemiz ve dünya mutfaklarında aranılan şefler yetiştireceğiz”

Programın amacıyla ilgili konuşan Prof.Dr. Akbaba, konaklama ve yiyecek-içecek işletmelerinin gereksinim duyduğu kalifiye personeli, üniversite olarak tam donanımla yetiştirecekleri belirtti. Prof.Dr. Akbaba, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünde, iyi derecede yabancı dil bilen, ülkemiz ve dünya mutfaklarında deneyimli, ulusal ve uluslararası alanda rekabet edebilecek,  üst düzey yöneticilik yapabilecek, çağdaş değerlere sahip nitelikli yönetici şefler (aşçılar) yetiştirmektedir “dedi.

“İzmir’deki ilk turizm fakültesinde eğitim almak büyük avantaj”

Fakültelerinin İzmir’de olmasının avantajlarına da değinen Prof.Dr.Akbaba, “ Kuruluş yeri olarak Türkiye’nin en önemli turizm çekim merkezlerinden İzmir’de olmamız ve İzmir’de kurulan ilk turizm fakültesi olmamız büyük bir avantaj. Öte yandan Ege bölgesinde yer alan fakültelerde Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans eğitimi bulunmaması noktasındaki boşluğu da doldurmayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

“Türk ve dünya mutfağını bilen Şeflere ihtiyaç var”

Bu bölüm mezunlarına sektörden yoğun ilgi olduğunu söyleyen Prof.Dr.Akbaba, turizm sektöründe çok büyük bir ihtiyacın olduğuna işaret etti. Prof.Dr.Akbaba, “Türk mutfağını tanıtmada ve uluslararası istihdam pazarlarında yer edinmede yabancı dilin önemi yadsınamaz bir gerçektir. Temel amacımız öğrencilerimize çağın gerektirdiği en iyi nitelikte olanakları ve eğitimi sunmaktır. Bölümümüz sektörün talepleri doğrultusunda %100 İngilizce eğitim vererek öğrencilerini yetiştirecektir. Programda 1 yıllık zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi bulunmaktadır” dedi.

İKÇÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans eğitimi hakkında:

Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans eğitimi akademik kadrosunda 1 Profesör, 2 Yardımcı Doçent ve 1 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Fakülte bünyesinde öğrencilerin eğitimlerini pratiğe dökmeleri için hazırlanmış, 122 metrekare Uygulama Mutfağı ile 122 metrekare Uygulama Restoranı bulunmaktadır. Öğrenci alımına başlamadan organize edilen Geleneksel Uluslararası Yemek Festivali ve Yemek Yarışması bu sene 2. kez düzenlendi. Festival kapsamında ulusal ve uluslararası mutfaklardan çok sayıda katılım gerçekleşmiştir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Büyükşehir’in meslek kurslarına kayıtlar başladı
Sonraki Haber Sarıca: Euroleague bizim hakkımız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?