ANA SAYFA > GÜNDEM > Eski ''Verem Savaş'' arazisi ''Tabiat Parkı'' oluyor

Eski ''Verem Savaş'' arazisi ''Tabiat Parkı'' oluyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eski ''Verem Savaş'' arazisi ''Tabiat Parkı'' oluyor

Karşıyaka Yamanlar'da uzun yıllardır atıl durumda bulunan, hem bulunduğu muhteşem konum hem de içinde bulunan tesislere rağmen bugüne kadar değerlendirilmemiş olması sürekli eleştirilen eski Verem Savaş Senatoryumu'nun içerisinde bulunduğu alan, sonunda değerlendiriliyor.

Bundan 30 yıl öncesine kadar verem hastalarının şifa aradığı Verem Savaş Senatoryumu'nun içinde bulunduğu, yıllardır atıl durumda olan alan, Karşıyaka Belediyesi'nin girişimleriyle tekrar ilçeye kazandırılacak. Yamanlar dağında bulunan yaklaşık 40 hektarlık bu alanı ilçeye kazandırmak için girişimlerini bir süredir devam ettiren Karşıyaka Belediyesi, sonunda istediğine ulaştı.

Girişimlerin ardından arazinin Karşıyaka Belediyesi’ne tahsis işlemleri tamamlandı. Müjdeyi Karşıyaka Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı ilk oturumunda veren Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, alanın çok büyük olduğuna ve Karşıyaka Belediyesi’nin tüm alanı restore edecek bütçeye sahip olmadığına vurgu yaparak, bu büyük alanı ilçeye kazandırmak için gerek Bakanlıklar nezdinde, gerekse Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek kaynak yaratmaya çalışacaklarını söyledi.

Alanda çalışmaların başlaması için gerekli fon oluşturulduktan sonra, yıllardır atıl durumda olan senatoryum tesisi “Tabiat Parkı” olarak Karşıyaka’ya kazandırılacak.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akpınar: ‘’Zübeyde Annemiz üzerinden siyaset yapmayın’’
Sonraki Haber Datça Maratonu'na Karşıyakalı damgası

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?