ANA SAYFA > GÜNDEM > Akpınar: ‘’Zübeyde Annemiz üzerinden siyaset yapmayın’’

Akpınar: ‘’Zübeyde Annemiz üzerinden siyaset yapmayın’’

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Akpınar: ‘’Zübeyde Annemiz üzerinden siyaset yapmayın’’

Karşıyaka Belediye Meclisi Mart Ayı 1. Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Oturumun başında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı yakınında yapılan tuvalet tartışmalarına değinerek “Zübeyde Annemiz üzerinden siyaset yapmayın” dedi.

Karşıyaka Belediye Meclisi, Hüseyin Mutlu Akpınar Başkanlığı’nda Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Hüseyin Mutlu Akpınar, kent gündemine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Türkiye’de bunu yapacak son kişi benim”

Konuşmasına geçtiğimiz hafta bazı medya kuruluşlarında yer alan “Şehit ve Gazi yakınlarına randevu vermedi” haberlerine tepki göstererek başlayan Akpınar, “Sadece şahsıma değil, belediyemize, meclisimize de saldırıyor, bunu yaparken de en basit yollara başvuruyorlar. Sözü geçen derneğe randevu verilmemesi gibi bir durum asla söz konusu değil. Kendilerini bu konularla ilgilenen Başkan Yardımcımıza yönlendirmiş ve her türlü destek sözü de vermişiz ama bunu beğenmemişler. Sanki şehit ve gazi yakınlarını hesaba katmıyormuşuz gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Türkiye’de bunu yapacak son kişi benim” dedi.

Tuvalet tartışmalarına sunumlu açıklama

Geçtiğimiz hafta Karşıyaka’da başlayan “Zübeyde Hanım’ın mezarının yanına tuvalet yapma” tartışmalarına da değinen Hüseyin Mutlu Akpınar, bazı kesimlerin Zübeyde Hanım üzerinden siyaset yapma amacı güttüğünü belirterek meclis üyelerine fotoğraflarla bölgede yürütülen çalışmayı anlattı. Bazı vatandaşlardan “mezarın 3 metre yanına tuvalet mi olur” diye tepkiler aldıktan sonra hemen bölgeyi incelemeye gittiğini anlatan Akpınar, “Mezarla tuvalet arasında tam 30 metre var. Üstelik aynı bölümde de değil ve tuvaletin yapıldığı bölümde zaten 20 yıldır bir tuvalet vardı. Bugün sanki Karşıyaka Belediyesi oraya hiç olmayan bir şey yapıyormuş gibi bir algı yaratılarak Zübeyde Annemiz üzerinden siyaset yapılmaya çalışılıyor. Zübeyde Annemizi sadece tuvalet yapımına karşı çıkanlar değil, hepimiz seviyoruz” dedi. Tuvaletle ilgili yer seçimini Belediye’nin yapmadığını da vurgulayan Akpınar, Anıtlar Kurulu’yla yaptıkları yazışmaların belgelerini de göstererek seçimin Anıtlar Kurulu’na ait olduğuna, Belediye’nin tuvaleti yer altına yapma isteğine de olumsuz cevap verildiğine vurgu yaptı.

Salahattin Oytun İdel/Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Sarıca: İkinci yarıya çok kötü başladık...
Sonraki Haber Eski ''Verem Savaş'' arazisi ''Tabiat Parkı'' oluyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?