ANA SAYFA > MEDYA > Erdil Yaşaroğlu esprileriyle Egeliler'i güldürdü

Erdil Yaşaroğlu esprileriyle Egeliler'i güldürdü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Erdil Yaşaroğlu esprileriyle Egeliler'i güldürdü

Ege Üniversitesi Karikatür ve Mizah Topluluğu’nun(EKAMİT) üçüncüsünü düzenlediği Ege Mizah Günleri’ne konuk olan başarılı karikatürist Erdil Yaşaroğlu hem esprileriyle öğrencileri güldürürdü hem de karikatür sanatına dair önemli bilgiler verdi. Mizahçının bir olaya herkesle aynı açıdan bakmaması gerektiğini belirten Yaşaroğlu, “İlham gelmesi için beklemek yanlıştır, çabalamak gereklidir” dedi.

Espri bulma sürecini anlatan Yaşaroğlu, “Ülkemiz insanı zaman zaman mizah adına çok kaliteli işler üretiyor. En sıkıcı insan bile yılda bir kere çok süper espri yapar fakat profesyonel olduğunuzda bunu sürekli yapmak zorundasınız. Espri bulmak için ilham gelmesini beklerseniz, gelir ama bir yıl sonra gelir. Esprinin size birden ilhamla geldiği çok nadirdir. Siz düşünmelisiniz, acaba nasıl bu konuda farklı bir şey üretebilirim diye çaba harcamalısınız” diye konuştu.

“KARİKATÜRDE NEDEN BAHSETTİĞİNİZ ANLAŞILMALI”

“Toplumun bildiği konularda espri yaptığınızda reaksiyon almanız daha kolaydır” diyen Yaşaroğlu, “Bağlam olmadan espri anlaşılamaz. Bir konuda espri yapıyorsanız o konuya karşınızdaki insan hakim olmalı. Bazen çok yaygın olmayan kavramlarla da ilgili çalışmalar üretiyoruz ama bunlar riskli işler. Toplum kendisinin bildiği bir konuda espri yapınca daha kolay tepki veriyor. Çizim işi ise espri bulduktan sonra saatler harcanan bir uğraş. Karikatür getiren arkadaşlara bu karikatürü ne kadar sürede çizdin diye soruyorum. 15 dakika diyorlar. Espriyi ne kadar sürede buldun diyorum. Üç dakika diye cevaplıyorlar. İyi karikatür için daha fazla emek harcanmalı” diye  konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Hasta çocuk evleri için Bostanlı'da konser
Sonraki Haber Fatihli öğrencilerden TEOG'da büyük başarı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?