ANA SAYFA > SAĞLIK > ''Engelsiz'' ilaçlar, hastalarla konuşacak

''Engelsiz'' ilaçlar, hastalarla konuşacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
''Engelsiz'' ilaçlar, hastalarla konuşacak

İzmir Kent Konseyi, görme engellilerin ilaç kullanımlarını kolaylaştırmak için hayata geçirdiği ‘Engelsiz İlaç Projesi’ni sürdürecek. Proje kapsamında eczanelere ücretsiz dağıtılacak sesli kutular için kurumsal görüşmeler başladı.

İzmir Kent Konseyi, Türkiye’de ilk kez hayata geçirdiği ‘Engelsiz İlaç Projesi’ kapsamında üretilen sesli kutuları ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere işbirliği gerçekleştireceği kurumlarla görüşmelere başladı. Bu kapsamda İzmir Eczacı Odası’nı ziyaret eden İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu, projenin sürdürülebilir olabilmesi ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesi için işbirliği talebinde bulundu. Bu talepten memnuniyet duyduklarını belirten İzmir Eczacı Odası Başkanı Tuncay Sayılkan ve yönetim kurulu üyeleri, projenin paydaşı olarak çevre eczacıların tespiti ve sesli kutuların eczanelere ulaştırılabilmesi için gerekli desteği vereceklerini vurguladı.

GÖRME ENGELLİLERE KOLAYLIK

Engelsiz İlaç Projesi kapsamında İzmir Eczacı Odası ile yapılacak işbirliğinin önemine değinen İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, “Bu projeyle başta görme engelli ya da görme güçlüğü çeken kişiler olmak üzere tüm hemşehrilerimiz eczanelerden verilen sağlık ve danışmanlık hizmetine ulaşabilecek. İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte geliştirdiğimiz projemizi daha önce EDAK Ecza Kooperatifi, Çevreci Eczacılar Kooperatifi, Çağdaş Görme Engelliler Derneği ve Ege Üniversitesi ile birlikte planlamıştık. Şimdi, İzmir Eczacı Odası’yla da bu konuda işbirliğinde bulunacağız” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ HEMŞEHRİLERİMİZİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK”

Proje kapsamında ücretsiz dağıtılacak sesli kutuların sadece görme engellilerin değil ihtiyaç duyan herkesin ilacını daha rahat kullanmasına yardımcı olacağını belirten Gruşçu, “Ücretsiz dağıtılacak sesli kutuların içerisine ilaçların kullanım bilgileri ve uyarılarını kaydederek öğrenmek mümkün. Engelsiz İlaç Projesiyle görme engelliler, yaşlılar, unutkanlık sorunu yaşayanlar, çok sayıda ilaç kullananlar, kısacası ilaç kullanmak için bir başkasına ihtiyaç duyan tüm hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

SAYILKAN: İŞBİRLİĞİ TALEBİNİZDEN MEMNUNUZ

Engelsiz İlaç Projesi’nin İzmir Eczacı Odası için de önem arz ettiğini ifade eden oda başkanı Tuncay Sayılkan, “Projenin paydaşı olarak işbirliği talebinizden ötürü çok memnun olduk. Biz oda olarak bu konuda üzerimize düşeni yerine getirmek ve engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşamasına katkı sunmak istiyoruz. Bu projeyi, sadece merkez ilçelerimizde değil çevre ilçelerimizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza ve eczanelerimize ulaştırmak üzere bir çalışma yapacağız” diye konuştu.

Toplantıda iki kurumun işbirliğiyle gerçekleştirmeyi planladığı farklı proje ve etkinlikler de görüşüldü.

NASIL BİR PROJE?

İzmir Kent Konseyi, paydaş kurumların desteğiyle Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ‘Engelsiz İlaç Projesi’ kapsamında görme engeli olan vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırılmak üzere, gönüllü eczanelere ‘sesli ilaç kutusu’ dağıtacak. Proje, görme engellilerin kullandıkları ilaçları zamanında ve doğru bir şekilde kullanmasını sağlamayı amaçlıyor. Proje gönüllüsü eczacılar, eczanelerinde bulunan etiket makineleri ile görme engelli vatandaşların, ilaç kullanım bilgisini okuyabilmesi için kabartma harflerden oluşan "braille alfabesi" ile yazılmış etiketleri ilaç kutularının üzerine basabilecek.

Proje kapsamındaki bir diğer araç olan “Sesli Kutular” ise sadece görme engellilerin değil ihtiyaç duyan herkesin ilacını daha rahat kullanmasına yardımcı olacak. İçerisine ilaç bilgilerinin kaydedildiği sesli kutularla, ilaçların kullanım bilgileri ve uyarılarını dinleyerek öğrenmek mümkün olacak.

İzmir Kent Konseyi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan proje, EDAK Ecza Kooperatifi, Çevreci Eczacılar Kooperatifi, İzmir Eczacı Odası, Çağdaş Görme Engelliler Derneği ve Ege Üniversitesi ile birlikte planlanıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Önce yoga, sonra iftar!
Sonraki Haber Sertel'den efsane Milli Hakem İhsan Türe'ye ziyaret

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?