ANA SAYFA > İZMİR > Engelsiz Hobi Bahçeleri’nden bereket fışkırıyor

Engelsiz Hobi Bahçeleri’nden bereket fışkırıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engelsiz Hobi Bahçeleri’nden bereket fışkırıyor

Buca Belediyesi’nin örnek projelerinden biri olan Engelsiz Hobi Bahçeleri’nden, engelli vatandaşların özverili bakımıyla bereket fışkırıyor. İki etap halinde 14 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen, engelli vatandaşların tarımla buluşmasını ve toplumsal yaşama katılımını amaçlayan Engelsiz Hobi Bahçeleri, vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

Buca Belediyesi Engelliler Merkezi’nin özel donanımlı araçlarıyla haftada üç gün hobi bahçesini ziyaret eden Bucalı engelli vatandaşlar toprakla buluşmanın keyfini yaşıyor.

Kendi elleriyle diktikleri sebze ve meyve fidelerine gözleri gibi bakan engelli vatandaşlar, kullanımlarına uygun olarak düzenlenen alanda tarımla ilgilenip, ürün yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Uzmanlardan tarım eğitimi alıp, aldıkları eğitimi uygulamalı olarak Hobi Bahçeleri’nde pekiştiren engelli vatandaşlar, mahsullerini kendi elleriyle toplayıp, hep birlikte kahvaltılar düzenleyip, ürünlerinin tadına bakıyor.

“EKİNLENLERİN MEYVESİNİ GÖRMEK ÇOK GÜZEL”

Hobi Bahçeleri’nde engelsiz tarım uygulamasına katılan vatandaşlar şehir hayatından kurtulup tarımla, toprakla buluşmalarına imkan sağlayan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür ediyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintisi var
Sonraki Haber Küçük Kulüp’ten ''Sponsorlar-kulüpler kenetlenmeli'' mesajı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?