ANA SAYFA > EKONOMİ > Engelli kadınların iş sahibi olabilmeleri için toplantı yapılacak

Engelli kadınların iş sahibi olabilmeleri için toplantı yapılacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Engelli kadınların iş sahibi olabilmeleri için toplantı yapılacak

Koordinatörlüğünü İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) yaptığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve PERYÖN Ege Şubesi işbirliği ile kadın engellilerin iş sahibi olması için düzenlenecek bilgilendirme toplantısı, 24 Mart 2015 Salı günü saat 14.00’te İTB Yeni Meclis Salonu’nda düzenlenecek.

Toplantıda TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Öztezel, İŞKUR İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ve PERYÖN Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kalaycıoğlu birer sunum gerçekleştirecek.

Kadın istihdamının artırılması için gerçekleştirilecek tüm projeleri desteklediklerini belirten TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aysel Tezel, “İŞKUR’la işbirliği yaparak, kadın engellilerin hayalindeki iş fikirlerinin hayata geçmesini arzuluyoruz” diye konuştu.

Proje ile engelli kadınların hayatını ve iş sahibi olmalarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirten TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi ve Proje Sorumlusu Zeynep Gürel, “Toplumda dezavantajlı grupta yer alan engelli kadınlar, hem kadın hem de engelli olmaları sebebiyle adeta iki defa mağdur ediliyor. Projemizle kadın engellilerin yaşadığı sorunları hafifletmeyi, onların önüne yeni çıkış yolları sunmayı hedefliyoruz. Bunu daha hızlı başarabilmek adına da ‘Bu hayatı paylaşmak için engel yoktur’ sloganıyla herkese çağrıda bulunuyoruz. Tüm sivil toplum kuruluşlarını gerçekleştireceğimiz toplantımıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ise,  proje hazırlayacak engellilerin kuracakları işin konusuyla ilgili mesleki belgesi veya girişimcilik eğitim sertifikasının olması gerektiğini vurgulayarak, girişimcilerin iş kuracakları ilde ikamet etmelerinin şart olduğuna dikkati çekti. İzmir’de engellilere yönelik dört ayrı projenin onaylandığını, iki projenin de ödemesinin yapıldığını belirten Kabak, “Kişilere girişimci ruhunu aşılamamız ve girişimcilik hayali olanların hayallerini gerçekleştirmemiz için katkı sunmamız gerekiyor. Kadınlarımızın iş gücüne daha yoğun katılımı işsizliğin azalmasına da katkı sağlayacaktır. Girişimcilerin hayallerinin gerçekleşmesinde bir nebze de olsa emeğimiz olursa güzel olacak” diye konuştu

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintileri sürüyor
Sonraki Haber AK Parti İzmir İl Kadın Kolları hızlı başladı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?